Nyheter Husbil.se

Campingar & ställplatser för fiske längs Ostkusten

Husbil.se 2019-11-04

Intresset för fiske i Sverige verkar inte ebba ut någon gång snart. Allt fler kompisgäng och familjer väljer att packa ned sina spön och utforska de olika sjöarna och haven runt om i Sverige. När man ska resa så pass långt att det känns bättre att övernatta kan det vara bra att få handfasta tips på vilka campingar som ligger nära olika hotspots. Här hittar du därför östkustens bäst belägna campingarna för den fiskeintresserade.

Vi kommer alltså att tipsa om några campingar som ligger längs Sveriges östkust, närmare bestämt Sveriges “ostkust”. Ostkusten syftar till den södra delen av östkusten vilket betyder allting söder om Bottenhavet. Skärgårdarna belägna i detta område är kända för sitt fiske och arter som gädda, gös och abborre är minst sagt svårslagna här.


Trosa Camping

I den sörmländska skärgården hittar du vackra Trosa Camping. Det är en sann familjecamping som även ligger nära vår alldeles egna huvudstad. Man tar sig ut till campingen via en krokig men ack så charmig 30-väg. Väl framme finns en drös av campingtomter i olika prisklasser som du kan välja mellan. Vad gäller fiskningen har du möjlighet att både kasta eller meta från gästbryggan så länge det inte ligger fullt av båtar där förstås. Dessutom kan du och ditt sällskap hyra en motorbåt på campingen och åka ut i den närliggande, vackra skärgården för att fiska på valfri plats. Det ryktas om att man ska passa på att hålla utkik efter abborre, gädda, gös och även havsöring här!

Här hittar du alla ställplatser i Trosa


Västervik resort

Västervik Resort ligger i Småland och erbjuder sina campinggäster hela sju olika områden att välja mellan. På så sätt kan du parkera dig precis där det passar dig bäst. Vill du se vattnet? Eller tycker du att det är mysigare bland träden i skogen? Det är upp till dig! Det finns 900 tomter så du får troligtvis plats. Inte bara har Västervik Resort båtuthyrning, ramper och de mesta annat som en fiskare möjligtvis kan behöva utan de har även fiskeguider. På så sätt kan man bli både instruerad om man känner sig osäker och få tips på de bästa platserna för att fånga en gädda eller två!

Här hittar du alla ställplatser i Västervik


Tyrislöt Camping

Tyrislöt Camping ligger i ett område som är både båtvänligt och känt för sina vackra miljöer. Nämligen S:t Annas skärgård. Det finns dessutom en hel del fiskeupplevelser att hämta. Tyrislöt Camping fungerar dock lite annorlunda när det kommer till bokningar. Vilket låter konstigt men när man hör anledningen låter det inte bara rimligt utan även härligt. Man kan nämligen inte boka campingplats på Tyrislöt förrän man är på plats. Detta är för att Tyrislöt vill låta alla komma dit och bo där så länge de vill utan att vara stressade av en stundande bokning som ska ta deras plats. Även här finns nära tillgång till några av Sveriges bästa fiskeplatser och du kan om du vill hyra en kajak för att ta dig till närliggande uddar och fiska där.

Här hittar du alla ställplatser nära Sankt Anna skärgård.

Hoppas att du får en fin fisketur!

Fler nyheter