Nyheter Husbil.se

Lofsdalen satsar på att bli en ny cykel-destination med ny MTB-led

Husbil.se 2019-07-10

Lofsdalen är beläget i den södra delen av vackra Härjedalen och nu fortsätter den lilla byn med den stora satsningen på olika spår och leder. Redan nu till sommaren innebär satsningen en helt ny och väldigt påkostad mountainbikeled på 12 km. 19 juni öppnade den nya leden som kommer att gå genom såväl gammelskog som upp på kalfjället och avslutas med ett härligt åk nedåt.

Det är självklart ingen nyhet i sig att Lofsdalen satsar stort på cykling. Det har de gjort sedan flera år tillbaka. Lofsdalen Bike Park är till exempel utrustad med 8 olika leder som är både familjevänliga och liftburna. Cykelparken är ett stort dragplåster för turismen under somrarna. Men, för att då komma till själva nyheten så kompletteras Lofsdalens utbud i år med nya Stenrutsleden MTB.

- Stenrutsleden MTB är en unik cykelupplevelse på högfjäll med enastående vyer och flera guldkorn längs vägen, berättar Helena Fjellgren, Projektledare i Lofsdalen.

Den nya cykelleden, som kommer att graderas som en blå led, har inneburit ett ganska omfattande arbete. Målet har hela tiden varit att skapa en lekfull led för cykling i högfjällsterräng. Den är 12 kilometer lång och det innebär i sig att den är bäst lämpad för erfarna cyklister som har en bra kondition.

- Det känns jättekul att kunna erbjuda en sådan här lång och väl tillrättalagd cykelled på fjället. Den här leden passar väldigt bra både för elcyklar och vanliga mountainbikes, säger Helena.

Självklart finns det ett stort utbud även för de mindre erfarna cyklisterna. Om du är ute efter en destination där du kan cykla med dina barn är Lofsdalen perfekt. Det finns nämligen 2 kortare distanser, en som är 1,8 km och en som är 2 km, som enkelt nås via sittliften i Lofsdalen Bike Park.

Via samma lift når du också den härliga Fjälleden som erbjuder 3,5 km utförscykling. Där kan du cykla precis lika bra med en mountainbike som en downhillcykel. Längst ner för backen, utanför Aktivitetshuset finns en pumptrack. Där älskar vanligtvis barnen att hänga efter en dag på fjället.

Stenrutsleden MTB är en del av projektet Lofsdalen Masterplan 2.0, som i sin tur är den första delen i Lofsdalend stora satsning på spår och leder. Se alla ställplatser i närheten av Lofsdalen här.

Fler nyheter