Nyheter Husbil.se

Fira en trygg midsommar med First Camp

Husbil.se 2020-06-17

* Detta är ett betalt samarbete med FIRST CAMP *

Med bland annat föranmälan och dans på säkert avstånd vill First Camp säkerställa att årets midsommarfirande blir tryggt.

Som mycket annat år 2020 gäller det att ta till särskilda lösningar för att se till att minska sprittspridningen. First Camps midsommarfirande är inget undantag, och man har tagit till en rad åtgärder för att firandet ska bli säkert (och minnesvärt) för alla.

– Förutom att skapa en fantastisk upplevelse för våra besökare är det i rådande tider viktigt att säkerställa tryggheten. Hela vistelsen hos en First Camp anläggning ska vara trygg och vi gör vårt yttersta för att hålla en social distans kring allt, säger Mikael Wåhlund, operativ chef öst på First Camp.

Han berättar om hur de har förändrat sitt upplägg:

–Själva midsommarstången har vi rest i förväg, något vi normalt inte gör då barnen får vara med och klä den. Med maxantalet 50 personer ser vi till att köra firandet flera gånger istället. Varje firande pågår i 30 minuter och det är tillåtet att dansa tillsammans i mindre grupper med sina närmaste, säger han.

Midsommarfirandet fredagen den 19 juni kommer att ske på 23 utvalda destinationer. Unikt för i år är att det krävs föranmälan till First Camp om du vill delta i midsommarfirandet, och det kommer att genomföras tre danser under dagen för att så många som möjligt ska ha chans att delta. Danserna drar i gång klockan 14.00, klockan 14.45 och klockan 15.30. Varje dans har även ett maxdeltagande på 50 personer. Själva midsommardansen kommer att genomföras med ett säkert avstånd mellan dansarna, och man kommer att dansa i mindre ringar med endast det egna sällskapet.

Som gäst kan du boka och betala din vistelse direkt via din mobil eller dator. Tillhör du en riskgrupp eller önskar minimal social kontakt vid incheckningen går det bra att ange detta vid direkt vid bokning. Då behöver du inte gå in till receptionen utan din nyckel placeras i nyckelskåpet utanför receptionsdörren. För de som väljer att besöka receptionen och betala på plats har First Camp både en avståndsmarkering och förlängt armen på kortterminalen.

Din vistelse går att boka fram till klockan 20.00 på ankomstdagen. Det finns också möjlighet att boka med alternativet Flex, som är en populär variant som ger dig större valfrihet och möjliggör avbokning med full återbetalning fram till klockan 15.00 dagen före ankomst. Ingen anledning krävs heller!

Midsommardansen kommer dessutom att kompletteras med möjlighet till en rad olika utomhusaktiviteter för hela familjen, och kvällen avslutas sedan med en kvällsshow.

Hur har pandemin påverkat antalet besökare?

–Vi har tappat besökare från Tyskland, Norge och Danmark, men i stället fyllt på med fler svenskar. Skillnaden mot fjolåret är att vi märker fler nya campare, gäster som besöker oss för första gången. Det är oerhört kul och när vi pratar med dem berättar de att de precis har köpt sin första husvagn eller husbil, säger Mikael Wåhlund, och fortsätter:

–I rådande stund ser vi ett extra tydligt uppsving på våra destinationer som erbjuder till exempel pooler, flera aktiviteter av träningsmöjligheter och barnklubb. Det är charterresenärerna som egentligen hade planerat sin utomlandssemester som tar möjligheten att upptäcka vårt stora utbud. Här ser vi att de flesta bokar en fin stuga och vill uppleva allt omkring. 


Mikael Wåhlund, regionchef öst

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.