Nyheter Husbil.se

Campa hos First Camp vintersäsongen 2022/2023

Husbil.se 2022-09-23

BETALT SAMARBETE MED FIRST CAMP

Nu är det hög tid att planera vinters campingäventyr och First Camp erbjuder över 30 vinteröppna destinationer för dig som är intresserad av att campa under vintersäsongen. Se fördelarna med att vintercampa, få tips på vinteröppna campingar och ta del av de bästa tipsen från experterna själva.

First Camp har vinteröppna campingar i både norra och södra Sverige ­– nära skidorter, storstadspuls och genuina småstäder. Är du sugen på att stå vintersäsong på någon av campingarna? Återvända till en favorit som du brukar besöka på sommaren eller testa en ny camping i år? 

Här tipsar vi om First Camp-campingar som har öppet under vintersäsongen 2022/2023 och får tips av deras destinationschefer.

First Camp Råå Vallar - Helsingborg

First Camp Råå Vallar – Helsingborg

First Camp Råå Vallar – Helsingborg ligger med vackra vyer över Öresund och deras vintersäsong löper mellan 25 september 2022 och 31 mars 2023. Här kan du stå med husvagnen eller husbilen hela säsongen. Ta en tur in till Helsingborg och utbudet som du hittar där eller ta färjan över sundet till Helsingör och Danmark.

Destinationschef Anna Pålsson på First Camp Råå Vallar – Helsingborg delar med sig av sina bästa tips till dig som ska vintercampa.

Vad är det bästa med att vintersäsonga hos er?

– Det är nära in till stan, bra förbindelser, mycket fin natur i närområdet och härliga ställen längs med havet att promenera på oavsett årstid. Det är många julmarknader i närområdet, flertalet aktiviteter under höst och vinter samt festliga nyårsfiranden. Det är dessutom nära att åka över och besöka Danmark och Helsingör.

Vad är dina bästa tips för en riktigt bra vintersäsong?

– Du ska ha kläder efter väder så att du kan njuta av naturen hela hösten och vintern, raggsockor och en filt för mysiga kvällar i husvagnen eller husbilen. Och massor av levande ljus!

Intresserad av säsongsplats på Råå Vallar? Klicka in här.

First Camp Sibbarp - Malmö

First Camp Sibbarp – Malmö

First Camp Sibbarp – Malmö ligger mitt i Öresundsregionen och deras vintersäsong är mellan 25 september 2022 och 31 mars 2023. Du bor med utsikt över Öresundsbron och har cykelavstånd till Malmö centrum och kan ta del av utbudet där. Det är dessutom enkelt att ta bron över till Köpenhamn för att njuta av vad ett vintrigt Danmark har att erbjuda.

Camilla Blomqvist är destinationschef på First Camp Sibbarp – Malmö och hon berättar varför du ska vintercampa hos dem.

Vad är det bästa med att vintersäsonga hos er?

– Jag skulle säga att det bästa med att vintersäsonga hos oss är att vi ligger mitt i Öresundsregionen. Härifrån är det nära till storstadspuls i både Malmö och Köpenhamn samtidigt som du har naturen och havet bara ett stenkast från husvagnen eller husbilen.

Vad är dina bästa tips för en riktigt bra vintersäsong?

– Mina bästa tips för en riktigt bra vintersäsong:

 • Säkra upp tältet med ett par extra stormlinor för att säkerställa att det står kvar genom höst- och vinterstormarna.
 • Ha ett par härliga fluffiga tofflor att stoppa fötterna i när det börjar bli lite kyligt på golvet.
 • En skön filt och en gasolkamin i förtältet gör att du kan utnyttja förtältet även under vintern.

Vinterbada så ofta du bara kan, här i Sibbarp är det aldrig långt till ett dopp.

Intresserad av säsongsplats på Sibbarp? Klicka in här.

First Camp Moraparken – Dalarna

First Camp Moraparken – Dalarna

First Camp Moraparken – Dalarna är camping där du har möjlighet att uppleva den fantastiska Vasaloppsstaden under vintern. Deras vintersäsong är mellan 16 september 2022 och 28 april 2023. Vasaloppsleden passerar genom campingen och det är lätt att få en aktiv vistelse för dig som gillar vinteraktiviteter.

Destinationschefen Katrin Strandell delar med sig av sina bästa tips för dig som vill testa att vintercampa hos dem för första gången.

Vad är det bästa med att vintersäsonga hos er?

– Det bästa med vintersäsong hos oss är så klart att den är så lång och att vi ligger mitt i Vasaloppsleden och mitt i Mora centrum. Du får njuta av den härliga hösten med ”outdoor”-aktiviteter som cykling och vandring samt mys i förtältet med tända ljus och vackra skymningar. Som säsongsgäst kan du komma och gå precis som du vill, hela vintern lång. Passa på att bli expert på längdskidor, njut av vintermyset och säkra årets längsta semesterkänsla. Året om kan du njuta av god mat och underhållning av hög nivå!

Vad är dina bästa tips för en riktigt bra vintersäsong?

– Våra bästa tips för en bra vintersäsong:

 • Se till att ha med dig en bra grill, fyll upp frysen och njut av varandras sällskap!
 • Ta med dig pulkor och skridskor.
 • Utmana dig själva med några vinterdopp och många mil i Vasaloppsleden.

Intresserad av säsongsplats på Moraparken? Klicka in här.

First Camp Orsa – Dalarna

First Camp Orsa – Dalarna

First Camp Orsa – Dalarna ligger vackert beläget med utsikt över Orsasjön och är en perfekt plats för dig som vill njuta av vintern. För skidälskaren är detta paradis och det är bara 15 kilometer till skidanläggningen Orsa Grönklitt. Vintersäsongen pågår mellan 16 september 2022 och 28 april 2023.

René Schwanda är destinationschef på First Camp Orsa – Dalarna och lyfter fram fördelarna med att campa under vinterhalvåret.

Vad är det bästa med att vintersäsonga hos er?

– Närheten till alla vinterns härliga aktiviteter, inom en kort distans finns allt från fantastiska längdspår, fina slalombackar, hundslädar och alldeles vid campingen finns kilometervis av skridskobana. Det är helt enkelt ett härligt sätt att hitta ny energi i vintermörkret samt smidigt och enkelt med eget boende med husvagnen på plats.

Vad är dina bästa tips för en riktigt bra vintersäsong?

– Ställ upp husvagnen eller husbilen under hösten och nyttja den så mycket du vill under vintern, på så sätt får du dubbelglädje av den, både sommar och vinter. Besök husvagnen eller husbilen ofta och hitta nya vänner och energi under den magiska dalavintern, det blir inte bättre än så.

Intresserad av säsongsplats på Orsa? Klicka in här.

De bästa tipsen för en bra vintersäsong

Så här sammanfattar vi de bästa tipsen för en bra vintersäsong på camping: 

 • Ta med dig varma kläder, raggsockor, tofflor och filtar för att hålla värmen. 
 • Mys till det ordentligt med levande ljus. 
 • Håll värmen i förtältet med hjälp av en gasolkamin. 
 • Säkra upp förtältet med extra stormlinor för att det ska stå kvar vid eventuella höst- och vinterstormar. 
 • Ta med en grill så att du kan grilla. 
 • Vinterbada!
 • Ta med dig pulka, skridskor och skidor. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.