Nyheter Husbil.se

Koppla av och njut vid Gardasjön

Husbil.se 2018-08-02

Gardasjön är Italiens största sjö och även ett av landets mest populära semestermål. I en storslagen omgivning har du chans att utforska charmiga städer, njuta av natur eller koppla av på någon av alla fina stränder. Ta husbilen till den vackra regionen Garda!

Garda lockar med både väder, omgivning, kultur och god mat. Oavsett om du är ute efter ett resmål fullt med aktiviteter eller endast avslappning är Garda ett bra resmål – runt hela sjön finns det gott om alternativ beroende på vad du söker. Den västra sidan, med de höga bergen och branta sluttningarna, är otroligt populär. För dig med familj lämpar sig den östra sidan, som är lite lugnare och mer familjär, bättre. Sjöns södra sida är valet för dig som söker trevliga stränder, mysiga vingårdar och historiska byar medan den norra sidan mer lockar friluftsentusiasten som söker spänning. Garda har helt enkelt något för alla – här tipsar vi om 3 bra campingar runt Gardasjön i Italien!

La Rocca – populär camping med fantastisk utsikt

På sjöns östra sida, drygt 2,5 kilometer norr om staden Bardolino, finner du den mycket populära och omtycka campingen La Rocca. Med ett underbart läge, campingplatsen ligger endast 2 minuters promenad från stranden, erbjuder La Rocca lugn och ro för hela familjen. Med det sagt finns det även roliga aktiviteter att göra – på campingen finns både utomhuspool, gymavdelning och lekplats. Dessutom finns det möjlighet att hyra cykel och delta i en organiserad cykeltur där campingens personal visar upp omgivningen. La Rocca erbjuder också både livsmedelsaffär, bazaar och restaurang.

Avkopplande och familjevänligt på Camping Sirmione

I staden Sirmione, söder om Gardasjön, ligger Camping Sirmione. Campingen, som är 30 000 m², ligger nära stadens centrum och endast 200 meter ifrån dess shoppinggata. Ena delen av campingen ligger också nära stranden – endast avskild med en offentlig stig och en äng. Stranden är fin och används av både turister- och lokalbefolkning. Campingområdet har både restaurang, bar och pizzeria. Dessutom finns en stor pool som är uppdelad i flera olika delar med olika vattendjup. Från campingen har du bara några minuter till berömda Terme di Virgilio som är särskilt känd för sitt härdade svavelvatten.

Limone – mellan berg och sjö

Limone är en mysig liten by vid norra delen av Gardasjön – inklämt mellan berget och vattnet. I byn ligger Garda Campingpark – en härlig camping som ger både lä och vacker utsikt. Eftersom läget är skyddat passar campingen dig som söker ett ställe under för- och eftersäsong. Till staden har du 1,5 kilometer – i staden hittar du charmiga äldre kvarter såväl som moderniteter. Den nybyggda strandpromenaden har ett stort utbud av såväl butiker som restauranger.  

Fler nyheter