Nyheter Husbil.se

Globeline - ny husbil från Dethleff visas på CMT

Husbil.se 2019-07-16

I januari 2020 går CMT i Stuttgart av stapeln och en av de största stjärnorna som kommer att visas upp är Dethleffs nya husbil Globeline T 6613 EB!

CMT är världens största turistmässa och i år äger den rum från 11:e till 19 januari. Varje år visas de nya spelarna på marknaden upp och ibland dem kan man hitta riktiga pärlor. Detta år har vi span på en av dem redan och det är ingen mindre än Globeline T 6616 EB från Dethleffs.

Interiören

Insidan av Globeline är kantad av moderna inslag och det slår en med ett mycket elegant intryck. Skåpluckorna är vita och många andra detaljer lyser ljust med hjälp av ett ljussystem som heter duga. Dessutom har nya Globeline en praktisk planlösning som delvis utgörs av en rymlig soffa i formen av ett L. Till den soffan finns i sin tur ett fristående bord som även går att höja och sänka. Andra tilltalande attribut i interiören är den 70 cm breda entrédörren, ett par riktigt bekväma pilotsäten som man även där kan ställa in höjd på och dessutom lutning med integrerat nackstöd på och armstöd. Baktill finns två enkelsängar som kan konverteras till en stor bädd med bara några få handgrepp. Om du vill få in fler personer i husbilen kan man även beställa en till nedfällbar enkelsäng.

Exteriören

Måtten på denna sköna husbil mäter 696 cm på längden, 233 cm på bredden och 300 cm på höjden. Som standard kommer den att finnas i vitt men man kan också beställa ett stylepaket som tillval och då kan man välja en förarhytt i svart metallic, en silverfärgad påbyggnad och andra detaljer som till exempel karmfönster och en kromad kylargrill. Globeline erbjuder såklart sina ägare ett stort bagageutrymme som rymmer hela ens sommarpackning. Intrycket husbilen ger är väldigt dynamiskt med sina breda kantlister och bilinspirerande integrerade bakljusen.

Andra fördelar

Globeline är byggd på Mercedes Sprinter-bas vilket bidrar till en hel del fördelar en av dem är en stabil resekomfort. Körkomforten är ett annat stort plus och den kan vi tacka de moderna körassistanssystemen, en utmärkt traktion genom bakhjulsdrivningen, ergonomiska pilotsäten och den effektiva och starka motorn med 143 hk med miljöklass VI D.

Det kommer även gå att beställa Globeline med en extremt mjukt och jämnt växlande 7G-Tronic-Plus automatlåda med en hold-funktion inkluderad. 


Fler nyheter