Nyheter Husbil.se

Guide - vackra platser för övernattning längs kontinenten

Husbil.se 2018-06-21

Storslaget med hänförande utsikt eller idylliskt och charmigt? Det finns mycket att välja på när man övernattar på kontinenten med sin husbil eller husvagn. Vi har träffat Roman Bauer som ansvarar för den stora tyska sajten mein PLATZ. De listar över 200 platser i sju länder och vi har tittat närmare på några av dem. 

Fantastiska Garmisch Partenkirchen 

mein PLATZ listar både stora och små pärlor för dig med husbil eller husvagn som vill resa runt i Europa. Här hittar vi förslag på fina platser i Tyskland, Österrike och Slovenien men även flertalet platser listas från Italien, Holland, Norge och Sverige. I Sverige listas 24 stycken platser, både små och stora men alla med en sak gemensamt, de uppfyller de riktlinjer som mein PLATZ satt upp. Just dessa riktlinjer är något som genomsyrar alla våra 200 partners platser berättar Roman Bauer. – När man väljer att övernatta hos någon av alla våra partners ska man känna sig mer än trygg att det blir en bra upplevelse. En hög service för dig som gäst vilket ger stor trygghet, framförallt som förstagångsresenär på kontinenten.

Om du tar färjan från Sverige med din husbil eller husvagn och anländer i Tyskland hittar vi direkt några intressanta platser. Ställplats Elmenhorst ligger mycket nära Rostock, erbjuder 24 platser och lägsta pris är 12 Euro/dygn. I närheten finner vi även campingen Ostseebad Rerik och Sagard på den mycket vackra ön Rügen och nära Travemünde hittar vi Schashagen  och Scharbeutz. Alla plånboksvänliga alternativ och ett bra första eller sista stopp på resan längs kontinenten.

Vidare ned genom Tyskland hittar vi en av Berlins mest centrala platser för husbil, Oase Berlin Mitte och i Potsdam den populära campingen Sanssouci. Vidare nedåt finner vi den riktigt fina ställplatsen Großbüchlberg i Mitterteich. Här kan du uppleva panoramautsikt och bada i den 35-gradiga poolen, endast 5 km från A93 och faktiskt bara 15 km från Tjeckien. När vi sedan närmar oss München kan ett stopp vid Sulzemoos  rekommenderas, ligger mycket nära motorväg A8 och passar bra för en kortare övernattning. Längst ned i Tyskland finner vi slutligen klassiska Grainau (Zugspitze) och Garmisch Partenkirchen där båda, enligt oss, tillhör en av de mer magiska platserna att övernatta på i Europa med sin husbil eller husvagn.

I kommande artikel tittar vi närmare på vägar västerut i Tyskland mot Nederländerna, vackra platser i Österrike och uppstickaren Slovenien med ett fantastiskt utbud. Det finns mycket att uppleva och resan har bara börjat.

Roman Bauer - grundare av mein PLATZ

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.