Nyheter Husbil.se

Hos Vincents gör husbilsägarna alltid en bra affär

Husbil.se 2019-04-03

* Detta är sponsrad artikel för Vincents Husbil & Husvagn i Varberg. *

Först med konceptet som gör både säljare och köpare till vinnare

När vi besöker Vincents Husbil & Husvagn i Varberg så står över hundra blanka campingfordon i den moderna butiken och ute på utställningsplanen. Mängder av glada besökare har unnat sig en utflykt i det vackra vädret för att besöka vad som troligen är Västsveriges största utbud.

–Ja, alla som ska köpa husbil vill ju se och uppleva många objekt på ett smidigt sätt, innan man slår till. Att vi säljer så många husbilar på uppdrag av ägarna, gör att ännu fler köpare kommer från hela landet. Vårt förmedlingskoncept gör både köparen och säljaren till vinnare, eftersom vi tar ansvar för trygga garantier, protokollförda kontroller och en bra prissättning, berättar grundaren Vincent Schaffler.

Från säljarens perspektiv

Vincent börjar med att förklara fördelarna för den som ska sälja sin husbil:

–Att själv sälja sin husbil privat är en omständlig process. Spekulanterna är utspridda i hela landet och det finns tusen frågor att ställa innan man åker långt för att titta. Det är stora köpesummor och omfattande utrustning, men ändå kan du som privatsäljare inte erbjuda några garantier. Så det blir många och långa samtal, frågor och visningar som inte alltid leder till något. Därför tycker de flesta att det är smidigare att ge säljuppdraget till en förmedling som tar hela ansvaret, och då väljer många oss eftersom vi har förfinat och utvecklat processen under så många år. Det är såklart även lättare för oss att nå ut till Skandinaviens alla köpare eftersom varje fordon marknadsförs med professionella bilder och detaljbeskrivningar, i många medier.

Sett från köparens håll

Vincent Schaffler reser sig nu upp och ställer sig på andra sidan disken, och intar köparens roll:

­–Som köpare vill jag ha ett bra pris och garantier, men framförallt vill jag veta exakt allt om fordonets skick. Eftersom vi får vårt förmedlingsarvode av säljaren så finns inget pålägg på köparens pris, som alltid är rätt utifrån marknadsvärdet och skicket. Varje köp omfattas av garantier, och i varje bil ligger protokollet som visar skicket på alla detaljer som vi synar i varudeklarationen. Det är så detaljerat och grundligt att man kan köpa fordonet osett. Vi har branschens mest omfattande varudeklaration, där våra professionella tekniker kollar uppemot tvåhundra punkter, förklarar Vincent.

När vi kommer ut i den stora teknikavdelningen så nämner han en till fördel som ger köparna stor frihet:

–Hos oss, till skillnad från privata husbilssäljare, så kan alla intressenter finansiera sitt köp, via kredit till förmånlig ränta. Ofta kan vi erbjuda köp till bara 1,99 procent, och om man framöver vill byta eller sälja så finns vi alltid här.

Flexibla inbyten ger fler möjligheter

Under alla år som landets ledande förmedling av husbilar och husvagnar så har Vincent varje år öppnat nya flexibla möjligheter för att förverkliga människor dröm.

–Oavsett om man drömmer om sin första husbil eller husvagn, eller drömmer om att byta upp sig till en nyare eller mer passande version, så sitter man ofta fast med den nuvarande. Därför kan kunderna alltid lämna sina campingfordon i inbyte för att enkelt finansiera sitt nya köp. Även om vi bara säljer max åtta till tio år gamla objekt, så välkomnas även äldre modeller i inbyte, som vi kan överlåta till våra samarbetande fordonshandlare.

För att öka köparnas möjligheter ytterligare så välkomnar Vincents även inbyten som bilar och motorcyklar av nyare och efterfrågade modeller.

Märken vill representeras av Vincents

Vartefter Vincents i Varberg har utvecklats till Sveriges självklara centralpunkt för köp, sälj och byten av campingfordon, så vill fler varumärken finnas representerade här.

–Vi funderade länge på om vi även skulle erbjuda nya fordon, och det var kunderna som övertygade oss. Så, numera är vi representant för två populära varumärken och dess fabriksnya produkter, och vi har valt dem noga utifrån deras egenskaper. Det är den klassiska svenska husvagnstillverkaren Polar, för att både vi och kunderna har förtroende för deras kvalitet, breda modellprogram och innovationsförmåga. Sen är det märket Roadcar, som är Sveriges billigaste husbil. En fantastisk plåtis, alltså som en van, vilket betyder att nästan alla kan skaffa sig en helt ny husbil. Roadcar ingår i en pålitlig och kvalitativ koncern med Pössl och GlobeCar, och byggs i samma fabrik som populära Sunlight.

Lätt att hitta sin husbil

På vägen ut från Vincents ser vi hur medarbetarna lägger in nyinkomna och kontrollerade säljobjekt på deras dagligen uppdaterade butikssida, vincents.se.

–Ja, och ändå hinner många fordon inte ens komma ut där, eftersom vi har flera kunder som redan anmält intresse av någon viss modell, så vi kontaktar dem först när modellen kommer in. Så, jag tipsar alla som söker något specifikt att berätta det för oss, så kontaktar vi dem innan objektet läggs ut på alla säljsidor, avslutar Vincent Schaffler.

Fler nyheter