Nyheter Husbil.se

Husbil allt mer populärt

Husbil.se 2017-11-24

Autocamper, husbil, mobilehome och camper - kärt barn har många namn. Husbilen ligger verkligen många varmt om hjärtat. Enligt uppgifter från Husvagnsbranschens Riksförbund har husbilsregistreringarna ökat med 20,22 procent jämfört med föregående år. Och då är 2017 inte slut ännu. Vad är det egentligen som gör husbilen så populär?

Friheten med husbil

Husbilsbranschen är fortfarande väldigt ung, men har blivit mycket populär under de senaste 15 åren. Husbilsboendet är den boendeform som ökar mest på campingarna runtom i landet.

De flesta nämner friheten som den främsta anledningen till att de har fastnat för husbilslivet. Husbilen fungerar precis lika bra för att uppleva naturen på nära håll som för stadsresan. Livet blir mobilt och det är enkelt att ta dagen som den kommer. Man kan stanna till var och när man vill, slipper hålla sig till incheckningsdatum och ett evigt upp- och nedpackande. Hemmet är alltid med och det är skönt att krypa till sängs i samma säng varje kväll. Att det går att laga mat i husbilen är ytterligare en bekvämlighet som uppskattas av många. Man måste inte gå ut och äta. Om man inte vill, förstås.

Många uppger möjligheten att koppla av från alla bestyr på hemmaplan som något som gör att husbilssemestern är ett självklart val. Till skillnad från exempelvis sommarstugan eller båten kan man släppa allt vad renoveringar och upprustning heter.

Att husbilssemestern är en vinnare ur det ekonomiska perspektivet är givetvis en bonus.

Husbilarnas olika standard

Det faktum att husbilarna finns i allt från basic modeller till lyxvillor på hjul gör att husbilslivet passar en bred målgrupp. Det finns helt enkelt några från alla. Dessutom måste man inte investera i ett husbilssköp. Valet att hyra finns alltid och är ett bra alternativ med tanke på att husbilar kostar en del. Innan ett köp kan det vara en god idé att känns sig för om man trivs med husbilandet. En del ser en fördel i att hyra husbil år efter år då det ger möjligheten att prova olika husbilar.

En majoritet av svenskarna som köper husbil lägger en halv till en miljon på husbilen. Därmed väljer man att investera mer än husbilsköpare i övriga Europa. Det är värt det! Dessutom har husbilen en lång livslängd. Med andra ord brukar det stora utlägget inte vara så stort i längden.

Vilka tilltalas av husbilslivet och varför?

Enligt Husvagnsbranschens Riksförbund är de allra vanligaste husbilsköparna ett äldre par på 50-plus. De är fortfarande pigga, har bra ekonomi, är världsvana och vill njuta av pensionärslivet.

Trots att de flesta barnfamiljer föredrar husvagnen av olika skäl är det många som stormtrivs med livet i husbil. Många par och kompisgäng har fantastiska minnen från husbilssemestrar, både inom och utanför Sveriges gränser. 

Fler nyheter