Nyheter Husbil.se

Husbilens Dag 2015

Madelene Kristensson 2015-05-28

För första gången någonsin firas Husbilens Dag helgen den 12-14 juni. Platsen för firandet är inget mindre än husbilsmeckat Kristinehamn.

Källa: Wikimedia Commons Bild: Janee (CC BY-SA 3.0)

- Om kanelbullen och tomatsåsen har en egen dag så är det väl självklart att även vår käraste ägodel, husbilen, ska ha sin egen dag, kommenterar Gomer Swahn på Husbilskompisars hemsida.

Initiativtagare till Husbilens alldeles egna dag är Husbilskompisar.se och Nomadliv som under en hel helg vill uppmärksamma husbilen och allt som följer. Under helgen, som utgår från Ölme Diversehandel & Kafé i Kristinehamn, kommer det bjudas på aktiviteter, utflykter, underhållning, musik och utbildning.

För 275 kronor ingår två övernattningar i Kristinehamn, lättare tilltugg med dryck under fredagen samt lördagens aktiviteter, middag och underhållning. Det är även möjligt att endast deltaga under lördagen för 100 kronor - exklusive middag. 


PROGRAM

Fredag 12 juni, från kl. 15:00

Inkörning samt lätt värmländskt tilltugg och öl från Wermlands Brygghus.

Fritt program under kvällen


Lördag 13 juni (Husbilens Dag!)

Under dagen arrangeras en gemensam cykeltur till Picassostatyn som firar 50-årsjubileum. Dessutom guidning och glass.

Vid Ölme Diversehandel håller Trygghetsutbildarna i en brandövning och berättar om vilken säkerhetsutrustning som är lämplig för husbilen.

Kvällen bjuder på gemensam middag, musik- och pratshow med Lena Dahlman samt rockigt med The Presidios.


Söndag 14 juni

Dags för hemresa!


Anmälan till event-nomadliv@skildra.se alt. 070 666 46 16

Fler nyheter