Nyheter Husbil.se

Kabe Classic blir husbil

Madelene Kristensson 2014-10-15

Classic är en populär husvagnsmodell från den svenska tillverkaren Kabe. Nu kommer den prisvärda varianten även som husbil.

Kabe lanserar nu två husbilar till i sin Travel Master-familj - Classic 740 T samt Classic 740 LGB. Den första husbilen har två separata enkelbäddar, ett stort badrum och marknadsförs som "en bil du kan leva länge i". Fordonet har plats för tre passagerare med två till fyra sovplatser (dinette medräknat). Husbilen har en längd på 7,4 meter, är 2,4 meter bred och 2,8 meter hög. 

Classic 740 LGB är "husbilen med det rejäla tilltagna lastutrymmet". Fordonet har plats för tre passagerare med två till fem sovplatser, varav två dinetter. Husbilen är av samma storlek som ovan nämnda.

Invändigt i båda husbilarna finnes bland annat ett kylskåp på 175 liter, inbyggd grillugn och spis med elektronisk tändning samt färskvattentank, spillvattentank och varmvattenberedare. Det finns en planlösning att välja bland för vardera fordon samt ett valbart tyg.

- Nya Classic TM740 är en smidig och flexibel husbil. Den är 241 centimeter bred, till skillnad från Kabe övriga halvintegrerade husbilar som numera har en bredd på 250 centimeter. I samband med att Classic införs plockar vi bort 700-modellen ur Travel Master-programmet, säger KABE:s utvecklingschef Jonas Svensson i ett pressmeddelande.


Källa: Bild: KABE
Travel Master 740 T Exteriör

Källa: Bild: KABE
Travel Master 740 T Interiör
Källa: Bild: KABE
Travel Master 740 LBG Exteriör

Källa: Bild: KABE
Travel Master 740 LBG Interiör

Fler nyheter