Nyheter Husbil.se

Larm till husbil ger ökad trygghet

Husbil.se 2023-01-09

Håll dina mest värdefulla saker säkra när du är i väg på med husbilen. Att skaffa ett larm till husbilen är en billig försäkring och försvårar för eventuella inbrottstjuvar. Ett mer avancerat husbilslarm kan även göra flera saker – som varna vid gasläckage eller temperaturförändringar.

Så minskar du risken för inbrott med larm till husbil.

Det är allt fler som har fått upp ögonen för camping och det är många husbilar som rullar på vägarna. För att få en trygg husbilssemester utan tråkiga överraskningar ska du köpa och installera ett larm till husbil.

Så fungerar ett larm till husbil

Det finns många olika larm att välja mellan när du ska köpa ett husbilslarm. De fungerar precis som ett hemlarm för villa eller lägenhet och vad som ingår beror på prisklass och leverantör. Ofta finns det ett grundpaket som du kan bygga på efter behov, där ett inbrottslarm alltid ingår. Det är viktigt att köpa ett larm som är avsett för husbilar, då till exempel ett hemlarm kan ha andra egenskaper och funktioner.

Erbjudande på campinglarm till din husbil

I samarbete med Sensor Alarm kan Husbil.se erbjuda ett fantastiskt pris på campinglarm. I paketet ingår inbrott-, gas-, brand-, temperatur- och personlarm. Dessutom larm direkt till mobilen. Extra unikt med detta larm är att du kan koppla upp dina grannar på campingen till larmenheten och om ett larm går så får även grannen larmet och kan snabbt hjälpa till.

Unikt med campinglarmet är också att larmet både är ett campinglarm och ett hemlarm. I grundpaketet finns både en 12-voltsadapter samt 230-voltadapter. Detta för att du ska ha möjlighet att kunna flytta in larmenheten till bostaden om du väljer att ställa av bilen/vagnen en period om året. Grundpaketet innehåller också två stycken gaslarm. Ett batteridrivet gaslarm som ska placeras inne i bilen/vagnen och ett gaslarm som går på 230 volt som kan placeras i förtältet.

Kampanjpris 3 995 kr till och med den 15/7 2023 (ord. pris 5495 kr). I priset ingår 12 månaders datatrafik, därefter debiteras du 99 kr per månad för datatrafik och tillgång till larmapp, suport och produktgaranti.

Direktlänk till erbjudandet

Campinglarmet från Sensor Alarm rekommenderas av Caravan Club.

Inbrottslarm till husbil

Ett vanligt larm till husbilen är ett skalskydd, som varnar när någon försöker bryta sig in. De billigaste och enklaste larmen fäster du vid fönster och dörrar med självhäftande tejp. De aktiveras med magnetkontakt och när larmet går tjuter en hög ljudvolym vilket verkar avskräckande och uppmärksammar andra i närheten. Magnetkontakter kan även användas för att larma förråd på utsidan av husbilen.

Larm till husbil med fler funktioner

Ett mer avancerat larm till husbil kan innefatta både inbrottslarm, brandlarm, gaslarm, temperaturavvikelser, rörelsesensor, siren och magnetkontakter. Har du husdjur i bilen kan till exempel temperaturavvikelser vara särskilt viktigt för dig, så att din pälskling inte blir för varm en dag när solen gassar. Vissa larm kopplas upp till en app och när larmet går skickas en notis eller ett sms till din mobiltelefon, så att du kan vidta åtgärd.

Larm med GPS-position om husbilen blir stulen

Är du rädd för att husbilen ska bli stulen finns det larm med GPS-positionering. Då kan du följa husbilen och se exakt var den befinner sig för att kunna ge polisen rätt position.

Larm till husbil 12v

För att ett larm ska fungera till husbil behöver det vara anpassat för 12 voltsuttaget. Annars behöver du ta hjälp av en omvandlare. Det finns även husbilslarm som går på batterier, ofta då med lång batteritid.

Fördelar med larm till husbil

Med ett husbilslarm minskar både risken för inbrott och stöld av fordonet, vilket är en trygghet när du är på semester. Dekaler på utsidan av husbilen kan skrämma bort inbrottstjuven redan innan påbörjat inbrott. Larmet varnar både dig och andra som är i närheten. Har du larmet kopplat till mobiltelefonen får du information om pågående inbrott även om du är vid husbilen. En annan trygghet med ett mer avancerat larm till husbil är att du får en bättre kontroll om det skulle ske en gasolycka, brand eller stor temperaturförändring.

Så minskar du risken för inbrott

Genom att ligga steget före går det att förhindra inbrott i husbilen. Ha aldrig värdesaker synligt framme, välj en parkering som är upplyst och lås alltid husbilen – oavsett hur kort stund du är iväg. Det kan också vara bra att bekanta sig med grannar så att ni kan hålla lite koll på varandras fordon. Kombinerar du detta med ett larm har du gjort mycket för att försvåra för inbrottstjuven.

Fler tips får du i vår artikel Så minskar du risken för inbrott i husbilen

Fler nyheter