Nyheter Husbil.se

Nya husbilsmodeller från Bürstner 2023

Husbil.se 2022-08-11

Bürstner har flera nya husbilsmodeller i sitt utbud för modellåret 2023. Här kan du ta del av flera spännande nyheter.

Är du på jakt efter en ny husbil kan du kika in alla nyheter som Bürstner kommer med för modellåret 2023. Bland nyheterna finns både husbilar och camper vans.

Större säng för camper van-modellen Lineo

I mars 2022 presenterades Bürstners camper van-modell Lineo, deras första modell baserad på Ford Transit. En nyhet för 2023 är att plåtisen har uppdaterats med två utbyggnader i sovrummet. Den nya uppdateringen innebär att Bürstner är den första tillverkaren som erbjuder en plåtis, Lineo C 590, med en tvärplacerad dubbelsäng som är i det större måttet 145 x 210 centimeter. Detta innebär att även storvuxna människor sover gott på campingsemestern. Samtidigt är också ståhöjden högre – på 199 centimeter. De två nya utbyggnaderna är knappt märkbara utvändigt då man har integrerat dem i camper vanens design.

– Med vår palett av kompakta Camper Van-modeller vänder vi oss explicit till yngre målgrupper, säger Carolin Gebhardt, som är produktansvarig för Bürstners Camper Van-modeller, i ett pressmeddelande. Dessa har en genomsnittslängd på 180 centimeter, och vill sova skönt och avslappnande även när de är på resande fot. Denna breddning som vi nu gjort innebär ytterligare ett säljargument, och jag är glad över att vi är den första tillverkaren som i en Camper Van kan erbjuda ett sådant bäddmått i kombination med en varm och ombonad interiör som förstärker känslan av välbefinnande.

Camper vanen finns i flera olika lackeringar, är försedd med en 130 hk-motor och manuell växellåda. Främre delen består av en sittgrupp, kök och badrum är i mitten och längst bak hittar du tvärställda dubbelsängen. Den har dubbelgolv och längst bak finns ett lastutrymme som kan användas effektivt. Inredningen har moderna snickerier där trä blandas med varmt och ljust sandgrått.

Lineo C 590.Bürstners Lineo C 590 får en större säng vilket ger en högre sovkomfort. 

Ny större planlösning för camper vanen Copa

Bürstners framgångsrika camper van Copa får en storebror – Copa C 530 blir 30 centimeter längre och får en ännu bättre boendekomfort. Den stora skillnaden är att den nya modellen har en separat hygienavdelning i den bakre delen av bilen. Här finns en fastmonterad kassettoalett, ett uppfällbart tvättställ och ett löstagbart duschkar som kan förvaras på bakdörren när den inte används.

Copa C 530 har ett sovtak som du öppnar i bakkant och som dessutom ger en bekväm ståhöjd i badrummet. Eftersom främre delen av sovtakets tygväggar kan öppnas erbjuds dessutom en vacker panoramautsikt. Camper vanen har även en bäddsoffa och sittmöjligheter i anslutning till köket. Som tillval kan du välja en enkelsits som gör det lättare att ta sig i och ut ur bilen. Utöver standardutrustningen erbjuds även soltak och bakre tält. Du kan också köpa till utrustningspaket med till exempel mörkläggningsgardiner, varmvattenberedare, kompressorkylskåp och extra stuvfack under soffan.

Copa C 530Bürstners Copa C 530 får en ny större planlösning. 

Lyseo I – ny helintegrerad husbil i mellanklassegmentet

Lyseo I är en helintegrerad husbil baserad på Fiat Ducato som täcker in den lucka som funnits hos Bürstner när det kommer till helintegrerade modeller i mellanprissegmentet.

- Den ska klara alla årstider, den ska vända sig till målgrupper som är vana vid hög komfort och den ska ha god ergonomi, säger Jens Kromer, styrelseordförande i Bürstner GmbH & Co. KG, i ett pressmeddelande.

Den beskrivs även som en husbil med förstklassig utrustning, ombonad interiör och god ergonomi.

Från och med 2023 finns Lyseo I i fem olika planlösningar I 690 G, I 726 G, I 727 G, I 736 och I 744. Gemensamt för alla är att de har plats för upp till fyra personer och en bekväm ståhöjd på 198 centimeter. Husbilen har 140 hk och en automatlåda, stor vindruta och vridbara stolar i förarhytten. Inredningen är i trä och ”sandy grey” och du kan välja mellan fem olika dynklädslar. Du sover gott i den ribbottenförsedda nedsänkbara sängen som också gör att förvaringsutrymmet ökar. Enkelsängarna har också hög komfort med förstklassiga kallskummadrasser på ribbotten och skjutfunktion som gör att liggytan kan förstoras. Vissa planlösningar har en stor hörnsittgrupp längst bak, svängbar bordsskiva och plats för en tv på 32 tum.

Köket har gott om både arbets- och förvaringsutrymme, ett kylskåp på 145 liter med frysfack på 15 liter. Du kan komplettera med till exempel Triplex-spis med ugn och köksfläkt. Du kan välja mellan två olika badrumslösningar.

­– För att även de köpare som är vana vid hög komfort ska känna sig hemma i en Lyseo I, är åtkomsten till såväl badrum som säng och vardagsrum mycket god, säger försäljningschefen Markus Pangerl i ett pressmeddelande. Hyllor och förvaringsutrymmen är lätt tillgängliga och ergonomiskt utformade, och det gäller även i den bakre delen, och detta vet vi är viktiga kriterier för komfortbortskämda köpare.

Som standard har husbilen dubbelgolv som både ger isolering och förvaringsutrymme. Detta gör den även lämplig att använda under vinterhalvåret och det går även att välja till vattenburen centralvärme.

Lyseo I i fem olika planlösningar I 690 G, I 726 G, I 727 G, I 736 och I 744Bürstners Lyseo I finns i fem olika planlösningar I 690 G, I 726 G, I 727 G, I 736 och I 744.

Se alla husbilar från Bürstner

Fler nyheter