Nyheter Husbil.se

Nytt bokningssystem gör det enklare att boka ett anpassat besök online

Husbil.se 2019-07-22

Nordic Camping har implementerat ett nytt bokningssystem online. Det nya systemet ska inte bara göra det lättare att boka sin semester generellt. Det ska också bli lättare att anpassa sin semester efter sina egna behov. 

Nordic Campings nya bokningssystem har gett dem möjligheten att utveckla och anpassa sitt produkterbjudande efter vad besökarna faktiskt behöver. Tidigare har du bara kunnat boka in dig som vanligt, alltså bara garantera din plats på campingen i princip. Men nu kan du alltså anpassa besöket redan i förväg och i bokningen meddela Nordic Camping vilket typ av mottagande du vill ha.

Kommer ikapp andra resebranscher

Historiskt har campingbranschen legat efter andra resebranscher när det kommer till möjligheterna vid en bokning. När du ska boka tåg, buss eller flyg till exempel, så har du alltid fått några alternativ inför bokningen. Du kan till exempel välja första eller andra klass. Men du brukar också kunna välja en ännu billigare biljett och därmed avstå från möjligheten att kunna av- eller omboka biljetten. Du kan också betala lite mer för att kunna vara flexibel med din bokning och boka om ifall du känner för det.

Campingbranschen har inte haft de här alternativen förrän nu. Nordic Camping blir den första campingkedjan i världen som lanserar en flexibel produkt. De olika nivåerna kommer att heta Bas och Flex.

Vad är Bas och Flex?

Flex och Bas kommer att representera olika pris- och flexibilitetsnivåer. Den ena är ett budgetalternativ med mindre flexibilitet och den andra motsatsen. Men, hur fungerar då de olika bokningarna? Jo, oavsett om du bokar online eller via telefon finns det två sätt att gå tillväga.

Bas är det billigare alternativet och det innebär att om du avbokar ditt besök kommer beloppet du betalat inte att återbetalas av Nordic Camping, istället behåller de hela beloppet. Det här alternativet gör sig alltså väldigt bra för besökare som vet exakt vad de vill ha, när de vill ha det och hur länge de vill stanna.

Flex är istället ett lite mer flexibelt alternativ. Du kan nämligen avboka ditt besök ända fram till klockan 15 dagen före din planerade ankomst. Dessutom får du en full återbetalning av bokningsvärdet förutom en administrativ avgift på 95 kr. Detta är ett mer passande alternativ för den som vill boka sin favoritplacering innan den blir tagen men ännu inte är helt säker på om man faktiskt kommer kunna dyka upp just det datumet.

Ännu en gång har alltså campingbranschen tagit ett kliv i rätt riktning!

Fler nyheter