Nyheter Husbil.se

Årets största mässa närmar sig – så förändras Elmia Husvagn Husbil

Husbil.se 2018-06-27

På Elmia ser man mässan som en helhetsupplevelse – oavsett om man är ung, gammal eller har familj. Det är inte längre bara den ”klassiska camparen” som besöker mässan utan idag är fritidsfordonens framfart påtaglig och utspridd. På 32 000 kvadratmeter samlas 36 000 besökare under fem dagar i september för att diskutera, köpa och inspireras av det mobila livet.

För dig som utställare – stärk ditt varumärke och träffa 36 000 besökare

Under fem dagar får du som utställare träffa ungefär 36 000 personer. Drygt 20 procent av branschens totala årsförsäljning sker på mässan och var tredje besökare handlade något på förra årets mässa. Under mässdagarna pågår en stor handel, men flera inköp sker även efter mässan. Faktum är att 28 procent av besökarna planerar att köpa ny husvagn eller husbil inom ett år efter besöket. Därför är mässan bra för dig som funderar på att ställa ut – du kan öka din försäljning samtidigt som du stärker ditt varumärke mot den mest intressanta målgruppen.

För dig som besökare – se, jämför och köp

Att vandra runt bland likasinnade och se, prata och hitta inspiration till ditt nya drömköp är både nyttigt och rogivande. Samtidigt har du också möjlighet att hitta din nästa destination att besöka. På mässan, som är en fem dagar lång fest, har du också massor av aktiviteter för hela familjen. Över 10 000 personer bor på mässområdet och umgås dygnet runt. Dessutom finns det dans, oktoberfest, räkfrossa och biokvällar.

Mässan för det mobila livet

I år kommer Elmia Husvagn Husbil satsa hårt på resmål med husvagnar och husbilar. Klas Brandt, projektledare och mässansvarig förklarar:

”Vi arbetar nu målmedvetet med att framföra budskapet – det mobila livet – som i och för sig kan se väldigt varierande ut. Idag handlar det inte bara om att fälla ned stödbenen på en campingplats. Nu använder många sina campingfordon för sina hobbies och intressen, vare sig det är fiske, jakt, golf, MTB-cyklande eller allmänt kunskapssökande”

På så sätt hoppas Elmia att sloganen ”det mobila livet” ska vara det som etsas fast hos både utställare och besökare. Klas Brandt säger också att både husbilen och husvagnen blivit ett verktyg för att uppleva saker och ting:

”Vi gör nu en kursändring på Elmia Husvagn Husbil där vi utgår från produkten och lägger till nyttjandet av den. Vi ska samarbeta med Gone Camping där programledarna kommer att vara på plats för att framhäva resor, äventyr och samtidigt svara på frågor”


Grundtanken med förändringen är att skapa mer reslust och inspirera besökarna ännu mer och tydligare än vad som gjorts tidigare. På så sätt hoppas man kunna göra semesterresan så optimal som möjligt. Samtidigt kommer fokus inte ändras från det som funnits tidigare – det vill säga mängder av nya husvagns- och husbilsmodeller. Faktum är att det i år kommer finnas modeller så nya att det till och med kan komma att handla om Europapremiärer.

Säkra din biljett idag

Även om fokus just för tillfället kanske ligger på sommarsemestern kan det vara en god idé att säkra din biljett till mässan redan idag. I biljetten ingår entré till mässan för 2 vuxna och 3 barn (7–15 år). Inkörningen på mässcampingen startar onsdagen den 5 september kl. 8.00 och ni blir placerade på området efter inkörsordning. Köp din biljett och läs mer här!

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.