Nyheter Husbil.se

Sommarens klicktopp 2021: Ställplats i Bohuslän mest populär

Husbil.se 2021-09-16

Intresset för camping och husbilssemester höll i sig även den här sommaren. Vilka ställplatser fick mest trafik på husbil.se? Här kan du ta del av sommarens klicktopp!

Naturställplats Grebbestad klicketta på husbil.se.

Vill du veta vad alla andra har varit intresserade av i sommar? Vi vet att intresset för husbilssemester och camping har varit stort och vi har sammanställt de ställplatser som drog flest besökare och klick till husbil.se. Siffrorna baseras på perioden 1 juli – 31 augusti 2021, på 500 000 sökningar.

1. Naturställplats Grebbestad, Grebbestad

Naturställplats Grebbestad är en ställplats för husbilen ett stenkast från bekvämligheter på Grebbestadfjordens Camping. Du har nära till Grebbestads livliga brygga och Nordens största sportbutik Sportshopen. Dessutom ligger sandstrand, bryggor och klippor på bekvämt avstånd. Ställplatsen har plats för 120 husbilar, har el och du måste vara 25 år för att kunna boka plats.

Reinert Sörensson, grundare och ägare av Sportshopen som driver ställplatsen, säger: 

- Vi är väldigt tacksamma för intresset av våra ställplatser (reds. anmärkning: På plats 10 i listan finns Sportshopen ställplats med samma ägare). Sedan fyra år tillbaka har vi drivit och utvecklat ställplatserna inför varje år. Jag tror framförallt att närheten till hav och bad och de natursköna omgivningarna lockar hit många.

- Grebbestad är dessutom centralt beläget i Norra Bohuslän med närheten till bl.a. turistidyllerna Fjällbacka och Hamburgsund. Vi satsar vidare på framtiden och gläds extra åt att Tanums kommun kommer bygga cykelleder från Havstenssund till Grebbestad och Fjällbacka och mellan Fjällbacka och Hamburgsund. För våra husbilsgäster innebär det fantastiska möjligheter att cykla runt i kommunen, något som alla vinner på.

2. Norra Hamnen Marina, Helsingborg

Norra Hamnen Marina är en vacker marin oas med gångavstånd till nöjen, sköna bad och Grafiska museet. Ställplatsen ligger på västra sidan av hamnen och kallas Parapeten. Här finns 15 till 20 ställplatser med eluttag i anslutning.

3. Kåseberga Ställplats, Löderup

Kåseberga Ställplats ligger naturskönt i Löderup, 15 kilometer från vackra Ystad i Skåne. Du har gångavstånd till de mytomspunna Ales stenar. Ställplatsen har tillgång till dusch, wc och gratis påfyllning av vattentank. I området finns tennisbana, fotbollsplan och boulebana.

4. Ställplats Bananpannkakan Höganäs, Höganäs

Bananpannkakan Höganäs är en ställplats i Skåne med plats för 15 husbilar med elektricitet. Här finns toalett, dusch och färskvatten. Detta är en barnfri ställplats för dig över 40 år.

5. Bua Hamn, Bua

Bua Hamn är en ställplats i det genuina fiskesamhället Bua i Halland, 25 kilometer från Varberg. Det är nära till vackra promenadslingor, fågelskådning och stränder där du kan välja mellan klippor och strand. Det finns både bodar och restauranger som säljer mindre rätter och glass. Du parkerar på en av de 39 markerade ställplatserna, på asfalt precis intill hamnen. El och tömning av latrin och gråvatten och vattenpåfyllning ingår i priset.

6. Höganäs hamn, Höganäs

Höganäs hamn är en vacker ställplats med fin utsikt över Öresund och Danmark, med 500 meter till centrum. Du har dessutom nära till badplats, trevliga restauranger och mysiga promenadstråk längs kajen. Det finns ställplatser med och utan el och i priset ingår vatten, toalett, dusch, latrintömning och wifi.

7. Karlsborg Ställplats, Karlsborg

Karlsborg Ställplats ligger nära den badvänliga sjön Bottensjön, med promenadavstånd till centrum och nära till stora grönytor. Det finns grillplats och även cyklar att låna. I priset ingår el, vatten och grå- och vattentömning, toalett, tvättmaskin och torktumlare.

Kristian Almedal, sekreterare CSS, säger: 

- Vi har bedrivit ställplatsen sedan 2015 och utvecklat samt förbättrat den under åren som gått. Många är de medlemmar som hjälper till att vara gästvärdar och att sköta om driften på vår anläggning som vi är riktigt stolta över.

- Gästerna uppskattar vårt läge invid Göta Kanal samt Bottensjön - det är mycket som händer på sjön och i vår klubb när vi har olika aktiviteter och segeltävlingar. De tycker om vårt servicehus och att det är cykel- och gångavstånd till både affärer, restauranger och sevärdheter i Karlsborg. Flera övernattar också innan man ger sig vidare till de härliga Tivedsskogarna eller andra sevärdheter runt Karlsborgsområdet.

8. Getteröns camping, Varberg

Getteröns camping är belägen på Varbergs mest idylliska halvö, nära Varbergs fästning och Getteröns naturreservat. Getterön har fem badvikar som lockar med allt du kan tänka dig i badväg. I närheten finns två trevliga restauranger. Inne på området, nära receptionen, har campingen specialgjorda platser för husbilar. Välj mellan den stenbelagda ytan eller gräsytan. Alla platser hyrs ut med el och du har full tillgång till campingens service och faciliteter.

Lovisa Troilius, platschef på Getteröns camping, säger: 

- Vad kul att vi hamnat så högt upp på klicktoppen. Vi ser ett ökat tryck på framförallt ställplatser och jobbar hela tiden med att utveckla och utöka våra ställplatser. Redan till nästa år kommer vi ha flertalet nya ställplatser att erbjuda. Extra kul är att vi ser fler och fler som återkommer och till och med valt att stanna med sin husbil under hela säsongen.

9. Gränna Hamn, Gränna

Ställplatsen i Gränna hamn ligger ett stenkast från centrala Gränna och här finns det plats för 32 husbilar, alla med el. I anslutning finns separat toalettbyggnad och du har tillgång till dusch, vatten och tömning av gråvatten och latrin.

10. Sportshopen Ställplats Grebbestad, Grebbestad

Sportshopens ställplats i Grebbestad ligger bara 50 meter från Nordens största sportbutik som även erbjuder restaurang, toalett, lekland och skateboardramp. Det är promenadväg in till Grebbestad som lockar med sin populära brygga och fina badmöjligheter. Du måste ha fyllt 25 år för att kunna boka plats med din husbil här.  

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.