Nyheter Husbil.se

Ställplats och safariupplevelse i ett

Husbil.se 2018-08-04

Mitt i Nordens största safaripark Eriksberg är det för andra sommaren i rad möjligt att ställa husbilen. Ställplatsens läge vid gårdsområdet, hjärtat i viltparken, bådar för en och annan syn av vilda djur och är samtidigt nära Eriksbergs alla faciliteter. Här får du en exklusiv ställplats och häftig safariupplevelse i ett!

Vilda djur och mer därtill
Eriksberg Hotel & Nature Reserve består av närmare 1 360 hektar mark varav en stor inhägnad park om 925 hektar. Här strövar hjortar, visenter, vildsvin och mufflonfår fritt med varandra. Sommartid kan besökare mot en avgift köra en slinga i parken och uppleva djuren på riktigt nära håll.

Eriksberg är dock mer än vilda djur. Området här är uppbyggd av byggnader från flera olika århundraden som i dag huserar allt från ett 4-stjärnigt hotell till restaurang och gårdsbutik. Som besökare av ställplatsen får du tillgång till dusch och toaletter, Restaurang Visenten och Resturang Havsörnen samt en grillhydda vackert belägen intill Gårdssjön, där det även finns naturlekplats.

Lång lista av aktiviteter
Få ut det mesta och bästa av din vistelse på Eriksberg med någon av parkens många aktiviteter och upplevelser. Förutom att på egen hand köra safarislingan i viltparken erbjuds guidade rundturer, mörkersafari och cykelsafari. Dessutom kan du följa med på walkingsafari, gårdsguidning och firning från klippa. För dig som söker mer av det goda livet finns en relaxavdelning, en bastu och jacuzzi.

Ställplats i det vilda
Ställplatsen på Eriksberg Hotel & Nature Reserve är belägen på parkeringen alldeles intill Remmarna/Savannen där visenterna, hjortarna och mufflonfåren ofta står och betar. Här parkerar du husbilen för 225 kronor per natt och sover med djuren precis utanför fönstret. Hundar är också mycket välkomna, men måste hållas i koppel.

Önskar ni frukost går detta att köpa till, vilken avnjuts i restaurang Visenten. Det går även att äta à la carte och femrättersmenyn ’Best of Eriksberg’ på Visenten respektive Säteriets restaurang Havsörnen. I gårdsbutiken finner ni viltprodukter som med fördel grillas i grillhyddan på området. I den nya entrébyggnaden finns även ett kafé.

Fler nyheter