Nyheter Husbil.se

Ställplatserna som ökade mest – hela listan för 2019-2020

Husbil.se 2020-05-18

Vilka ställplatser har trendat mest senaste året? Vi har svaret och vinnaren hittar vi i hjärtat av norra Bohuslän, nämligen Grebbestad.

Listan är framtagen från data under perioden 3:e maj 2019 till 3:e maj 2020 då närmare 1,5 miljoner sökningar har gjorts i vår ställplatstjänst. Vi har tittat på de ställplatser som haft störst ökning vad gäller antal klick gentemot samma period året innan.

I rådande situation med covid-19 (coronaviruset) uppmanar vi alla som planerar en dagstur eller några dagars övernattning i husbilen att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Var rädda om er.

Här listar vi de 10 ställplatser i Sverige som ökat mest under den jämförda perioden.

1. Grebbestad Naturställplats

Ställplatsen ligger med gångavstånd till Grebbestad centrum. Upplev ett fantastiskt bryggliv, bada vid sandstrand och shoppa i Nordens största sportbutik, Sportshopen.

Pris från: 200 SEK
Antal ställplatser / med el: 220/220
Säsong: 15/6 - 15/8

2. First Camp Ställplats Nora

Ställplatsen ligger på Skojarbacken, endast ett stenkast från Norasjön och den omtalat vackra stadskärnan. Skojarbacken är stadens gamla marknadsplats.

Pris från: Se aktuellt pris på hemsidan
Antal ställplatser / med el: 21/21
Säsong: 3/4 - 27/9


3. First Camp Ställplats Gunnarsö-Oskarshamn

Här bor du vid infarten till campingen med absolut närhet till havsvik och kort promenad till både klippbad och stränder. En bra utgångspunkt för besök till Astrid Lindgrens värld och glasriket.

Pris från: Se aktuellt pris på hemsidan
Antal ställplatser / med el: 49/49
Säsong: Året om


4. Färjas Brygga, Söråker

Ställplats belägen i naturnära miljö ute på vackra Tynderö. Här ställer du din husbil på en fint grusad plats längs skogskanten och kan uppleva solens strålar många timmar av dygnet.

Pris från: 175 SEK
Antal ställplatser / med el: 7/7
Säsong: April – september


5. Sunset ställplats, Borgholm

Vad sägs om att övernatta precis vid havskanten med en magisk solnedgång över Kalmarsund? Förutom möjlighet till detta så ligger ställplatsen endast 250 meter från gågatan i Borgholm.

Pris från: 195 SEK
Antal ställplatser / med el: 33/33

Säsong: Året om

6. Jönköping City

En ställplats där du både kan övernatta och köpa en ny husbil, hur smart? Företaget Din Husbil driver ställplatsen och här får du närhet till centrum. Fin cykelväg och promenadstråk längs Munksjön.

Pris från: 250 SEK
Antal ställplatser / med el: 16/16
Säsong: Året om

7. Kattugglan, Ljungby

En mysig ställplats längs Laganån med egen hundrastgård för både två- och fyrbenta. Här kan du både ro i en båt och smaka på ett färskt ägg från vaktlar och hönor.

Pris från: 100 SEK
Antal ställplatser / med el: 12/3

Säsong: 1/4 - 31/9

8. Norra Kajen Oskarshamn

Ställplatsen med direkt närhet till färjan mot Gotland. Just nu under ombyggnad men går att besöka. Ingen el eller service. Nyinvigning sker under 2021.

Pris från: 150 SEK
Antal ställplatser / med el: 10/0
Säsong: Året om

9. Fisketångens varv, Kungshamn

Övernatta på varvet med din husbil och varför inte starta dagen med ett dopp i det blå? Fisketångens varv ligger centralt i Kungshamn och med promenadavstånd till både restauranger och butiker. I närheten hittar du även sommarstaden Smögen.

Pris från: 250 SEK
Antal ställplatser / med el: 14/14
Säsong: 1/5 - 31/10

10. Lysekils Marina Basteviksholmarna 

Ställplats mitt i vackra Bohuslän med havet som närmaste granne. Här kan du njuta av både saltstänkta bad, klippor, glasskiosk och fin restaurang. Ställplatsen är belägen mitt i den fina båthamnen.

Pris från: 190 SEK
Antal ställplatser / med el: 43/43
Säsong: april – oktober


LÄS OCKSÅ

Sveriges populäraste ställplatser 2020

KOMMENTERA ARTIKELN

Vilken är din favorit? Besök Husbil.se på Facebook

Fler nyheter