Nyheter Husbil.se

Stort intresse för små husbilar

Husbil.se 2017-12-04

Det är inte för inte som många har fått upp ögonen för små husbilar. Husbilarna är enkla att manövrera – trånga gränder och smala vägar sätter inte stopp för husvagnen. De är också billigare än de större husbilarna. Och fördelarna är fler än så – här kan du läsa om några av dem.

Liten husbil: flexibel, ekonomisk och bekväm

Dessutom går en mindre husbil att parkera i princip var som helst. Det lilla formatet gör inte bara att husbilen inte behöver lika mycket bränsle som en stor, den är även perfekt som andrabil. På så vis får man ju också nytta av den även när den inte används till typiska husbilsäventyr. Trots att mindre husbilar brukar vara mindre än sex meter behöver det inte vara på bekostnad av komforten. Mindre utbud än en stor husbil har de förstås och därför tilltalas inte alla av dem.

Smarta lösningar för små husbilar

Livet i en liten husbil kan liknas vid compact living och det finns många compact-living-lösningar som går att applicera på livet i den mindre husbilen. Smart förvaring är nummer ett när man ska vistas på ett lite utrymme. Med rätt förvaringsmöjligheter i husvagnen sparar du mycket plats. De flesta tillverkare av små husbilar har givetvis detta i åtanke redan vid ritbordet. Om husbilen har en del kvar att önska kan man ofta lösa det själv om man är lite händig. Annars kan det vara värt att anlita en duktig snickare som får skapa mesta möjliga rymd i den lilla husbilen.

Liten husbil får köras med B-körkort

En av anledningarna till att den mindre husbilen ökar i popularitet är att den inte kräver C-körkort. Till skillnad mot större husbilar kräver den mindre endast körkortsbehörighet B. Mindre klassas husbilar under 3,5 ton. Ska du sätta dig bakom ratten på en husbil som väger över 3,5 ton behöver du även C1-körkort, åtminstone om du har tagit ditt körkort efter den 1 juli 1996. Har du tagit lappen innan den 1 juli 1996? Grattis, då får också köra de tyngre husbilarna med B-körkort, förutsatt att du inte har fått körkortet återkallat någon gång.

Världens minsta husbil?

Det finns en hel del små husbilar på marknaden. Minst av alla sägs det att halvintegrerade husbilen Hymer Van 314 är. Trots att den bara är drygt 2 meter bred och ca 5,5 meter lång har den plats för två till tre personer. Och – den har kök, badrum och dusch!

Fler nyheter