Nyheter Husbil.se

Ta husbilen till Sweden Rock Festival

Husbil.se 2018-02-07

I Norje utanför Sölvesborg går en av Sveriges största festivaler av stapeln i sommar. Med artister som Iron Maiden, Ozzy Osbourne och Wilmer X är intresset för Sweden Rock Festival större än på många år. Är du en av de som ska dit? Åk med husbil och förgyll din campingupplevelse med rock i världsklass!

Sweden Rock Festival är en mycket omtyckt festival utanför Sölvesborg i Blekinge. Med en stor variation av klassisk rock, hårdrock, metal, blues och andra genrer har festivalen något för alla rockälskare. Under 4 dagar i sommar, 6-9 juni, kommer över 90 band fylla festivalens scener och ge de uppemot 33 000 besökarna en upplevelse utöver det vanliga.

Hyllade artister klara

Årets Sweden Rock Festival levererar en bättre line-up än på många år. Med hyllade bandet Iron Maiden i spetsen ser festivalen ut att kunna uppfylla alla höga förväntningar. Sweden Rock Festival har under många år försökt att få Iron Maiden till festivalen men det är först nu man lyckats. Spelningen är en del av världsturnén Legacy of the beast och hålls torsdagen den 7 juni. Ytterligare en klassisk artist som är klar för festivalen är Ozzy Osbourne. Den 69-årige före detta Black Sabbath-sångaren ryktas göra sin avskedsturné och stoppet i Blekinge kan vara sista chansen att uppleva honom i Sverige. Utöver Iron Maiden och Ozzy Osbourne uppträder även band som Judas Priest, Helloween och Turbonegro. En stor nyhet i övrigt är Wilmer X som kommer att återförenas och göra sin 1000:e spelning på festivalen i år. Bandet har inte gjort en konsert på sju år och firar 40 år under 2018.

”Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat”

Nisse Hellberg, Wilmer X


Campingar på Sweden Rock Festival

Biljetterna till festivalen släpptes den 24 november och sålde slut snabbt. För den som fått tag på biljetter och är sugen på att bo i husbilen under sitt besök på Sweden Rock Festival finns det flera alternativ. En av många campingar som ligger inom gångavstånd till festivalentrén är Rosenlunds camping. Med 800 meter till festivalen har campingen genom åren blivit en av de mest uppskattade campingplatserna för de rockare som vill leva ett hårt festivalliv om dagarna men ändå få sin skönhetssömn. Vill man säkra sin plats inför en av sommarens största festivaler gäller det dock att vara snabb, många campingar har redan sålt slut på sina platser. Ta husbilen till Blekinge och upplev rock i världsklass i sommar!

Fler nyheter