Nyheter Husbil.se

Välkommen till Karlskrona - mitt i skärgården

Husbil.se 2019-04-14

* Detta är sponsrad artikel för Visit Karlskrona *

Sveriges sydligaste skärgård består av 1 650 öar, kobbar och skär – från Hasslö i väster till Utlängan i öster. Njut av blå dagar med vind och vatten, saltstänkta klippor och härliga badvikar. Upptäck pärlbandet av öar på det sätt som passar dig bäst. Skärgårdstrafikens många båtturer gör det enkelt att ta sig dit, om du väljer en timmes utflykt runt centrum eller en halvdag på sjön.

I Karlskrona hittar du inte mindre än 11 havsnära ställplatser med nära till ett flertal underbara upplevelser för stora och små.

Om du tröttnar på sol och bad i Sveriges soligaste stad så kan du njuta av sköna utflykter och spännande besöksmål. Besök det populära Marinmuseum som visar upp Sveriges stolta marinhistoria och där du kan gå in i en äkta ubåt. Eller var med om en nostalgitripp till Bilmuseum eller Porslinsmuseum?

Karlskrona är även en världsarvsstad och på våra många guidade turer kan du lära mer om befästningar, kruthus och Sveriges längsta träbyggnad, Repslagarbanan.

Om du känner mer för att röra på dig kan du ta med cykeln på bilfärjan ut till den idylliska ön Aspö. Eller varför inte hyra en kajak eller SUP mitt i centrum? Den pittoreska byn Kristianopel är full av historia och här kan du vandra på den gamla stadsmuren eller njuta av en go´fika helt intill den populära gästhamnen.

Ingen husbilssemester utan lite shopping! Besök Karlskronas centrum som är nominerad till Årets Stadskärna 2019 och häng senare på en av de många trevliga uteserveringarna.

Klicka på länken intill och  hitta en ställplats som passar dina behov.

På samma sida hittar du mer information och inspiration.

Återigen – välkommen till Karlskrona!

Fler nyheter