Nyheter Husbil.se

Världens dyraste husbil? - värstinghusbilar del 1

Redaktionen Husbil.se 2018-04-06

Att det finns otroligt dyra, lyxiga och enorma husbilar vet de flesta. Men vet du egentligen vilken som är världens dyraste husbil och hur mycket den kostar? I del 1 av vår artikelserie ”Värstinghusbilar” får du lära känna EleMMent Palazzo Superior – husbilen från Marchi Mobile som 2014 såldes för 20 miljoner kronor.

Marchi Mobile är den österrikiska tillverkaren som representerar exklusivitet, extravagans och lyx. 2014 blev företaget omskrivet då man sålde en guldtäckt EleMMent Palazzo Superior för 20 miljoner svenska kronor – det högsta priset någonsin för en husbil. Köparen till den storslagna och det lyxiga campingboendet kom inte oväntat från Dubai.

Öppen spis, bar och takterrass

Marchi Mobile är företaget som riktar sig till ett premiumsegment av köpare. EleMMent Palazzo Superior påminner snarare om en lyxyacht än en husbil – med en 40 tums-TV, öppen spis och takterrass andas det lyx och elegans rakt igenom. Med en enkel knapptryckning förvandlas EleMMent Palazzo Superior, där MM är en hyllning till Marchi Mobile, till en tillflyktsort med såväl golvvärme och cocktailbar. I världens dyraste husbil hittar du också ett rymligt och elegant master bedroom. Det som imponerar mest med husbilen är utan tvekan takterrassen, också kallad Sky Lounge. Med en enkel knapptryckning fäller du ut och in den otroligt häftiga takterrassen. Terrassen sträcker sig över 12 meter och förvandlar taket till en skyddad plats där du kan avnjuta en god drink och en vidunderlig panoramautsikt.

Två våningar och 20 ton

Men smakar det så kostar det. Modellen kostar drygt 20 miljoner kronor och är inte heller gratis att köra runt i – faktum är att den väger hela 20 ton och drar rejält med drivmedel. Toppfarten för det två våningar höga campingboendet, som det ju i grund och botten är, är 150 kilometer i timmen. EleMMent Palazzo Superior är Marchi Mobiles allra lyxigaste variant som fått folk att höja på ögonbrynen och tappa hakan världen över. Med häftig design, dyr och exklusiv inredning samt byggd på den bästa av tekniker är modellen verkligen ett mästerverk. Här kan du se videoklipp på EleMMent Palazzo

Redaktionen Husbil.se

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.