Nyheter Husbil.se

Världens första husbil driven på el är här!

Madelene Kristensson 2014-10-15

Just nu pågår Motorhome & Caravan Show i Birmingham, Storbritannien. Under mässan är det planerat att världens första eldrivna husbil ska presenteras för allmänheten.

Husbilen är ett initiativ av det brittiska företaget Hillside Leisure, som har valt att utgå från Nissan e-NV200 electric van. Med ett höjbart tak skapas rymd för fyra personer, trots bilens mindre dimensioner. Fordonet sägs vara det första av sitt slag som presenteras för allmänheten.

- Vi tror att den här husbilen är den första på marknaden, troligen i hela världen, och den kommer att vara startpunkten för utvecklingen av elektriskt drivna husbilar, säger Hillside Leisures VD Mark Cross i ett pressmeddelande.

Den revolutionerande husbilen marknadsförs med egenskaper som prisbelönad teknologi, betydligt mindre servicekostnader, lägre bränslekostnader, noll-utstläpp, 120 km/h i toppfart, 17 mils räckvidd, elektriskt AC-system, kylskåp 39 L och 2-lågig spis, vändbara förarstolar, fällbara baksäten, plats för fyra personer, uppvärmningssystem och multifunktionsdisplay.

Nissan e-NV200 electric van, som är fordonet som har omvandlats till en familjevänlig eldriven husbil, är 4,5 meter lång, 2 meter bred och har ett utrymme på 4,2 kubikmeter. Ett utrymme som Hillside Leisure planerar att förvandla till ett lyxigt boende på vägen. I dagarna presenteras husbilen för världen.

Källa: Bild: Nissan e-NV200
Fordonet innan omvandling till husbil

Källa: Bild: Hillside Leisure

Källa: Bild: Hillside Leisure

Fler nyheter