Nyheter Husbil.se

Winnebago vinnare med storslagen modell

Husbil.se 2017-12-22

Året närmar sig sitt slut vilket innebär högsäsong för prisutdelningar av alla dess slag. Ett av de tyngre priserna, ”Årets husbil”, plockades i år hem av Winnebago Industries för lyxmodellen Horizon.

Det är den amerikanska handelstidningen RVBusiness Magazine, med fokus på Nordamerikas fordonsindustri, som nu avslöjar sin vinnare i den prestigefulla kategorin ”Årets bästa husbil”. Valet av juryn föll i år på det Iowa-baserade företaget Winnebago Industries för Horizon – en lyxig och storslagen modell med stort fokus på inredning och materialval.

”Autentiskt annorlunda och modernistisk inredning”

RVBusiness Magazine


Lyxmodellen Horizon lägger stort fokus på detaljer och ligger också högt i pris – föreslaget pris är från 385 000 dollar (cirka 3 250 000 svenska kronor). Trots det hoppas VD Michael Happe att modellen ska driva upp intresset för husbilar. Genom sin komfort och exklusivitet tror man att man kan nå icke-traditionella kunder – personer som aldrig förut kunnat ens kunnat tänka sig att äga eller bo i en husbil.

”Kunder kommer kolla på exteriör och interiör och säga’ OK, äntligen finns det en husbil som matchar min smak’”

Vad är det då kunden kan räkna med för drygt 3,3 miljoner svenska kronor? Horizon är stor – 41-43 foot (12,5-13,1 meter) – och fullproppad med lyx, elegans och modernitet. Högglanslaminerad inredning, robusta dörrar, mängder med rostfritt stål och bakgrundsbelysta genomskinliga paneler fyller bilens insida – en typ av utseende Michael Happe menar man snarare kan hitta i en typisk lägenhet på Manhattan. Den dieseldrivna Horizon med 400–450 hästkrafter erbjuder vidare italienska skåp och extraval som dubbelt handfat och elektrisk brasa.

"Det här är inte dina farföräldrars inredning eller vardagsrum”

Michael Happe, VD Winnebago Industries

Trots sin storlek är Horizon smart anpassad. Maxumchassit tillåter viktfördelning och förvaring av yttersta klass. Med utdragbara hyllsystem och mjuka stängbara dörrar förs tankarna till lyxyachter. De stora lockelserna med Horizon är givetvis den storslagna lyxen. Med stilren och rymlig inredning påminner husbilen snarare om en fin lägenhet. Soffa, loungestol, rymliga sängar, matbord, garderob – allt finns på plats och är av högsta kvalitet. Kanske är det också detta som är Horizons nackdel. Personer som vill leva ett ”typiskt” campingliv med enkelhet och charm står långt ifrån ett köp av modellen i dagsläget. Vill du läsa mer om Horizon eller ta en rundtur i denna mäktiga husbil – klicka här.

Fler bilder:

Fler nyheter