Nyheter Husbil.se

Så överlever ni en husbilssemester – 10 tips för att komma överens!

Husbil.se 2018-07-17

En husbilssemester kan vara dötrist och långtråkig och alldeles, alldeles underbar. Trots att man bor tillsammans på en liten yta går det att komma överens och få egentid. Här ger vi dig 10 tips på hur ni klarar er utan allt för stora bråk under er campingsemester!

En husbil kan kännas instängd och orsaka en del tjafs och bråk på semestern. Samtidigt är husvagnen ett utmärkt sätt att ta sig runt och se olika saker utan att känna sig låst. Här tipsar vi om 10 saker ni kan göra för att överleva en campingsemester tillsammans.

Regel nummer 1: Visa respekt

På semester, särskilt när man är på semester, är det viktigt att visa respekt för sin partner eller de man delar husbilen med. Försök att inte göra olika saker på samma begränsade yta – det kan ställa till problem och orsaka onödigt bråk!

Regel nummer 2: Packa inte för mycket

Det är skillnad på att packa för en semester i husbil jämfört med om du ska bo på hotell. På ställplatsen / campingområdet, eller i närheten, finns det oftast tvättmaskiner eller affärer som gör att du inte behöver ha med så mycket kläder eller mat som du egentligen tror. Det sparar både tid och plats!

Regel nummer 3: Allting har sin plats

På en begränsad yta har allting sin bestämda plats. Genom att se till att ställa tillbaka saker på sin bestämda plats slipper ni bråka om var saker tagit vägen, och ni sparar också tid när ni slipper leta efter dem.

Regel nummer 4: Ge ert djur en bestämd plats

Många tar med sig sina djur på semestern. Genom att ge exempelvis hunden en bestämd plats där den får lov att vara vet ni hela tiden var den är och ni slipper snubbla över den. Förslagsvis lär ni hunden att det inte är en jättebra idé att sova framför toalettdörren under natten exempelvis.

Regel nummer 5: Planera era måltider

Att planera sina måltider noga sparar både pengar och tid. Att grilla är populärt och ett smidigt sätt att laga mat utomhus. Har ni disk? Se till att ta tag i den direkt för att matresterna inte ska sätta sig. Dela upp ansvarsområden och variera vem som gör vad!

Regel nummer 6: Planera er körning

Kör inte för långt utan att ta regelbundna pauser. Om ni har en slutdestination långt bort är det bra om ni redan innan kollar upp platser ni kan stanna på längs vägen. Kör för att det är roligt, och inte bara för att komma fram!

Regel nummer 7: Träna och må bra

Bara för det är semester betyder det inte att man ska sluta träna helt och hållet. Givetvis ska man ta det lugnt och inte känna sig pressad och stressad, men en daglig dos av motion är bra både för kroppen och för humöret. Ofta ligger campingar & ställplatser i en naturskön miljö som gör det perfekt att ta långa promenader eller roliga cykelturer.

Regel nummer 8: Utforska området

Använd internet för att kolla upp intressanta aktiviteter i närheten som kan passa hela familjen eller delar av den. Museum, restauranger eller sevärdheter finns ofta närmre än man tror. Ta er tid och tänk på: man behöver inte göra allting tillsammans på semestern!

Regel nummer 9: Köp inte för mycket saker

Som turist, framförallt utomlands, är det lätt att vilja köpa souvenirer med sig hem. Tänk på att husbilen inte har särskilt mycket plats för sådana saker och att det därför kan vara värt att buda sakerna direkt hem istället – det sparar mycket plats men kan kosta en slant extra.

Regel nummer 10: Be om ursäkt snabbt och var inte långsint

Att småbråka under en semester är vanligt och inget farligt. Det viktiga att komma ihåg är erkänna sina fel snabbt och inte vara långsint. Ett enkelt förlåt och ett snabbt godkännande av ursäkten ser till att ni kommer över tjafset innan det blir ett bråk och gör att ni kan försätta er härliga husbilssemester i lugn och ro! 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.