Nyheter Husbil.se

2024-års modeller från LMC

Husbil.se 2023-06-28

LMC har släppt nya husbilsmodeller för 2024. Med bland modellerna finns bland annat en ny husbilsmodell-serie, uppdateringar av deras campervan och andra spännande nyheter.

LMC Innovan Active är en sportig campervan. 

LMC har flera nya modeller för 2024 – här är några av nyheterna som kan intressera dig om du är intresserad av att köpa en husbil eller campervan.

Bättre säkerhet för alla nya LMC-modeller

Säkerhet har alltid varit ett stort fokus för LMC Caravan och för 2024 finns vissa tillval som gör säkerheten bättre. Alla nya husbilar, husvagnar och campervans får ett haveripaket. De är utrustade med rökdetektor som kan kompletteras med gaslarm. Alla eluttag är försedda med lock och ett extra barnlås.

De Ford-baserade LMC-modellerna är utrustade med ett omfattande säkerhetspaket som standard, som varning vid dåsighet, helljusassistans, parkeringshjälp, backkamera, dimljus och regnsljussensor. Man har även prioriterat saker som utrymningsvägar, nedfallsskydd över sängar som är över en meter höga och installation av eluttag för badrum utanför våtrum.

Vid en olycka informerar räddningskartor SOS Alarm om potentiella faror som bränsletankens, gasflaskornas och krockkuddarnas position.

Fokus på lätt konstruktion med fällbara sängar

Fokus för LMC:s husbilar 2024 kommer att ligga på en lätt konstruktion och fällbara sängar. Fem av nio Tourer-planlösningar har elektriska fällbara sängar. Därmed tar LMC farväl av två T-planlösningar för att istället fokusera på de lite högre Lift-fordonen som är på 2,81 och 2,87 meter som kommer med nedfällbara sängar.

Även om husbilarna blir högre kommer de inte att väga mer och Tourer-modellerna kommer att vara några av marknadens lättaste halvintegrerade husbilar. Detta eftersom LMC använder sig av lättviktsmaterial på inredning och möbler. Bränsleförbrukningen sänks husbilen blir mer miljövänlig.

Ford-baserade Tourer Lift H 664 G

LMC Tourer är varumärkets instegsmodell och den finns i flera olika planlösningar. För modellåret 2024 lanseras nya Ford-baserade LMC Tourer H 664 G, som blir deras tredje chassitmodell. Redan förra året la LMC till Ford-chassit i sitt sortiment bland husbilsmodellerna. Det blev populärt, särskilt tack vare säkerhetshjälpsystemet, interiördesignen och den enastående körkomforten. Feedbacken från husbilsägarna har varit positiv.

Den nya Ford-baserade planlösningen H 664 G sticker ut med sin dynamiska exteriör. Den har en sömlöst integrerad hytt som både ser dynamisk ut och förbättrar aerodynamiken. Chassit är längre (7,05 meter) och högre (2,81 meter) än sin motsvarighet T 660 G, men är lika lätt som Citroën-modellen. Insidan av Tourer Lift H 664 G imponerar med en hytt som sömlöst flyter in i bostadsutrymmet, en extra bred bostadsdörr, dieselvärmare som standard och praktisk utdragbar pall med integrerat skoställ.

Tourers modellserie för 2023 var uteslutande baserad på Citroën och får nu sällskap av Fiat. Fyra av de nio planlösningarna - H 630, H 660 G, H 720, H 730 G – är nu baserade på Fiat-chassit.

Planlösningarna LMC T 660 G och H 730 G kommer fortsättningsvis att finnas med Citroën-chassit med en 140hk-motor i standardversion.

Nya LMC H 664 G sticker ut med sin dynamiska exteriör. 

LMC H 664 G har en hytt som sömlöst flyter in i bostadsutrymmet. 

LMC Cruiser-serien minskar – tre blir två

LMC Cruiser-serien har i över 15 år varit en fast del av LMC:s husbilsportfölj och beskrivs som en bekväm serie som står för komfort, flexibilitet och körglädje. Inför modellåret 2024 kommer två av tre planlösningarna att vara kvar – V 646 G och T 662 G. Planlösningarna kommer att vara oförändrade.

Utöver den större T-modellen kommer även den tio centimeter smalare och 22 centimeter kortare husbilsmodellen Cruiser V att finnas kvar. Den är perfekt för aktiva semesterfirare som vill ha en smidig husbil. Cruiser V har en vridbar toalett och utfällbara tvättstänger som ger en rymlig husbil och kommer med ett brett utbud av extrafunktioner.

Uppdateringar av LMC:s campervan Innovan

För modellåret 2024 utökar LMC sin campervan-portfölj med flera nya modeller. Efter en kundundersökning kommer nu en campervan under sex meter med enkelsängar. Det kommer även en specialmodell baserat på Ford-chassit och dessutom flera chassimodeller att välja mellan.

När LMC Innovan 592 ställdes ut på CTM-mässan i Stuttgart i januari 2023 kunde besökarna i en onlineundersökning betygsätta LMC Innovan 592, som är baserad på Ford. Man kunde betygsätta planlösning, badrum och kök och 73 procent gav planlösningen full poäng. 49 procent av rösterna gav badrumskonceptet full poäng. 64 procent tyckte att den roterande toaletten var mycket bra och 46 procent tyckte att det hopfällbara tvättstället var praktiskt. I köket togs den skjutbara bänkskivan, kylskåpet och kökskonceptet mycket väl emot. 62 procent av rösterna gav sängkonceptet högsta betyg. Man gillade särskilt möjligheten att slå ihop enkelsängarna och förvaringslösningen.

LMC Innovan 592 är en campervan under sex meter. 

LMC Innovan 592 är baserad på Ford.  

För modellåret 2024 lanserar LMC en modell som sticker ut lite mer genom sin sportiga exteriör. LMC Innovan Active är Ford-inspirerad och är en sportig specialmodell i en begränsad serie. Trots sin lite mer iögonfallande exteriör smälter campervanen ändå in i LMC-familjens design med grundfärger i grått, svart och vitt. Förvaringsutrymmet på taket är större och rymmer sportutrustning som fiskeredskap, SUP eller kanot. LMC Innovan Active har ett takräcke som du når med en stege som sitter baktill. Längs takräcket sitter fyra spotlights som kan belysa området runt campervanen. Större däck gör det möjligt att komma fram i lite tuffare terräng. LMC Innovan Active kommer med ett säkerhetspaket och 130 hk. Endast 150 fordon kommer att finnas till försäljning.

LMC Innovan Active är en lite mer sportig campervan med smarta lösningar. 

LMC Innovan Active kommer att finnas i endast 150 exemplar. 

Innovan-modeller:

Innovan 540: Fiat

Innovan 590: Ford

Innovan active:

Ford Innovan 592: Ford

Innovan 600: Fiat + Citroen

Innovan 640: Fiat

Se alla husbilar från LMC

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.