Nyheter Husbil.se

Allt fler väljer camping

Madelene Kristensson 2014-07-14

14,5 miljoner gästnätter. Rekordsiffran från fjolåret ser ut att kunna slås av ännu en rekordsommar. Sveriges största semesterboende ökar avsevärt.

Källa: Pressbild SCR Bild: Anna Hult

Så många som 75 procent av landets campingföretagare har lika många eller fler bokningar inför kommande campingsäsong motsvarande under fjolåret. Allt visar att vi går mot ytterligare en rekordsommar. Det visar en undersökning genomförd på uppdrag av SCR (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation).

- Campingplatserna hade en enorm tillväxt förra året och stod för hälften av gästnätterna i juli. Den här campingsäsongen har startat bra med fint väder och bra beläggning på långhelgerna. Det bådar gott inför sommaren, säger Lars Isacson, VD SCR i ett pressmeddelande.

SCR skriver att trenden med campingsemester verkar hålla i sig. Många svenskar och utländska turister väljer idag att campa före andra alternativ.

- På campingsemestern kan du välja om du vill ha fullservice och aktiviteter eller satsa mer på naturupplevelser. Den valfriheten tror jag förklarar framgången för campingplatserna, menar Lars Isacson. 

Källa: Pressbild SCR Bild: Anna Hult

Sveriges campingföretag ser att en ökning av internationella besökare kommer ske under sommaren. 77 procent säger att de har lika många eller fler bokningar av internationella gäster motsvarande förra året. 

Antalet husbilar på campingplatser har ökat stort de senaste fyra åren. Antalet husbilsnätter har totalt ökat med 42 procent under fyraårsperioden och campingföretagarna räknar med många husbilsgäster även i år. 

- Med dagens husvagnar, husbilar och allt fler gäster som bor i stugor blir campingplatserna mindre väderkänsliga. Det gör campingsemestern ännu mer lockande för många, säger Lars Isacson.

Fler nyheter