Nyheter Husbil.se

Bilderna vi minns från Elmia Husbil Husvagn 2019

Husbil.se 2019-09-23

Hela 35.800 människor besökte årets upplaga av Skandinaviens största husvagns-och husbilsmässa. Husbil.se var givetvis på plats.

Att mässan lockar 10.000-tals besökare varje år är mäktigt, att dessutom 7.000 av dem väljer att övernatta på mässcampingen ger en extra känsla av det engagemang som finns.

Husbilsskolan

Vårt första besök var hos grabbarna som har koll på allt som rymmer inom ordet husbil. Tillsammans bildar dem Husbilsskolan och hjälper till som en oberoende röst i branschen. Från vänster till höger står Håkan, Stefan, Christer och Bruno.

Plåtisen Kabe Van

Det var många som ville få en blick och känsla av Kabes nya plåtis, Kabe Van. Husbilen är byggd på välkända Mercedes-Benz Sprinter och kommer med vinterutrustning. Grundpriset hamnar på en miljon och det ska bli intressant att följa försäljningsutvecklingen. Det är en välbyggd Van på strax under sju meter med vattenburen golvvärme och rejäl ståhöjd i bodelen på nästan två meter.

Bossings

Det fanns många duktiga återförsäljare på plats under mässdagarna, Bo ”Bossing” Karlsson var en av dem. Bossings fanns i Kabe, Adria och Pilotes montrar och visade upp nyheterna inför 2020. Bo har varit i branschen länge och startade ursprungligen i en trång enmansverkstad i ett mörkt garage i centrala Linköping. Sedan följde ett antal år i stadsdelen Hackefors. Augusti 2016 invigdes så den nybyggda anläggning på Jägarvallen i Linköping, Bossings Fritidscenter.

Kama Fritid

Lika självklart som det är att njuta av en fin husbil, lika självklart är det att det behövs tillbehör. Kama Fritid är den ledande grossisten och deras VD, Jonas Tidqvist, är personen som verkligen kan camping. En mängd nyheter visades upp och bl.a. ett taktält av märket GOCAMP. Ett tält anpassat för både vanliga personbilar och SUV:ar men även mindre husbilar. Lyft upp tältboxen, fäll ut stegen och kryp in i ett extra rum. Rekommenderat pris är 16.995 kr.

Autohallen

Återförsäljaren Autohallen fortsätter att växa och finns nu representerade i både Kungsängen, Alingsås, Lomma, Karlstad och Uddevalla. Vi fick oss en fin pratstund med Per Brevik som visade upp nyheterna och storsäljarna från McLouis och Eura Mobil samt även plåtisar från Karmann Mobil.

ERIBA Touring

Även om det är långt ifrån en husbil så fastnade vi ändå lite extra för tanken att ge sig ut på fjället med en snöskoter och en ERIBA husvagn påkopplad med ett par medar. Grundpriset för husvagnen är 275.000 kr.

Swift Norden

Det engelska fabrikatet Swift är numer känt för oss som Swift Norden. Man visade upp flera intressanta nyheter och bra erbjudanden. En riktigt fin detalj var de nya kylskåpen i 600 & 700 serien som kan öppnas från två olika håll. Dessutom uppskattade vi det trevliga ljusinsläppet som blivit i deras 500-serie, plåtisen, tack vare ett glastak ovanför förarhytten.

Vi är garanterat på plats igen den 9–13 september 2020.

Fler nyheter