Nyheter Husbil.se

Campa i Sveriges bästa sommarstad

Emelie Johansson 2014-06-05

I Halmstad finns det mycket att se och upptäcka. Med ett klockrent läge i södra Sverige och direkt närhet till långa sandstränder och härliga rekreationsplatser är det många som lockas till den havsnära staden. Ska du campa i Sverige i sommar är Halmstad en utmärkt destination, här hittar man något för både stora och små. Husbil.se har tagit sig en närmare titt på vilka campingplatser som finns tillgängliga i Halmstad.

| First Camp Tylösand |

Denna fyrstjärniga campingplats ligger belägen alldeles mitt emot Tylösands härliga sandstrand. Väljer du att campa på First Camp Tylösand kan du räkna med en trevlig upplevelse.

Det tar endast 10 minuter med bil att ta sig in till centrala Halmstad. Campingen håller öppet under sommarhalvåret och brukar vara populär bland barnfamiljer såväl som ungdomar och pensionärer.

Den 5 km barnvänliga sandstranden ligger i direkt närhet till stugor och campingplatser. Du kan känna dig trygg medan barnen plaskar i vattnet eller leker på stranden då den vaktas av proffsiga badvakter. 

Olika typer av boende

Boendealternativen på First Camp Tylösand är mycket bra och här erbjuds en stor variation. Du kan välja mellan att bo på en campingplats, tältplats eller i en stuga. När det gäller campingplatserna så finns det lite olika områden som varierar i storlek. Du finner en bra blandning kring prisklasserna och här finns olika typer av standard.

Anländer du med husbilen så är det kvarteret Vitabandet som erbjuder tomter som är specialanpassade för dig med husbil. Här kan du parkera husbilen på ett förstärkt underlag. Campingtomterna finns även att välja med el och vatten/avloppsanslutning. Alla campingtomterna som har elanslutning har också tillgång till kabel-tv.

Kvarteret havet är det område på campingen som kan erbjuda lite större campingplatser. Här finns tomter på 100 kvadratmeter som dessutom ligger i direkt närhet till stranden! Tomterna i kvarteret havet har även elanslutning.

Kvarteret ”Stranden med” erbjuder klassiska campingtomter och passar utmärkt för dig som ska slå upp ett tält! I närhet till samtliga campingtomter finns också tillhörande servicehus.

Aktiv eller soffpotatis?

Med sina fyra stjärnor kommer också ett grymt utbud av olika aktiviteter från Tylösands camping. För barnen är Tylösand rena badparadiset då man finner en av Sveriges längsta stränder här. Det finns också gott om klippor och vikar som lämpar sig utmärkt för krabbfiske.  

Halmstad går även under namnet ”golfhuvudstaden” och detta för sina många och ganska tätt placerade golfklubbar. På Tylösands camping finner du en rolig minigolfbana som brukar vara populär bland familjerna. Det finns även en stor golfbana som både medlemmar och gäster får spela på, Halmstad golfklubb ligger endast 5 minuters bilfärd från campingen!

För barnen finns det alltid något roligt att hitta på. Du finner ett stort lekområde precis mitt emot campingens parkering. Här kan barnen springa av sig allt lek och bus och roa sig med barnteater, hoppkuddar, klättervägg, linbanor och studsmattor. Lite längre ner, nära stranden, finns också en aktivitetsbana fylld av roliga aktiviteter.

Uppskattar du naturen kommer friluftslivet i Tylösand med största sannolikhet att locka. Du finner gott om cykel- och vandringsleder men här finns också några av de bästa vattenlägena för sportfiskare.

Ett aktivt friluftsliv faller sig naturligt i Halmstad. Här finns nämligen över 40 stycken naturreservat med skiftande naturtyper. Ett av naturreservatet är Danska fall som pryds av stora bokskogar och vackra ekar varav de äldsta är flera hundra år gamla.

En populär vandringsled du finner i närheten av Tylösands camping är Prins Bertils stig. Denna vandringsled med tillhörande rastplatser är totalt 18 km lång och vägen går från Halmstads slott via Tylösand till Möllegårds naturreservat.

Vill du bege dig in till Halmstad och utforska stadens centrum så tar det cirka 10-15 minuter med bil. Det går även bussar mellan Halmstad och Tylösand.


| Hagöns Camping |

Familjecampingen med 4 stjärnor som ligger på en lugn och fridfull plats nära västerhavet. Denna gemytliga campinganläggning har varit en del av Halmstad sedan 1960-talet. Till Hagöns camping söker sig många besökare då sommarsäsongen kickar igång. Anläggningen ligger belägen 5 km från centrum, längst ut på östra stranden i Halmstad och det tar cirka 10-15 minuter att köra från centrala Halmstad till Hagön.

Över 500 campingtomter

Svänger du in på Hagöns camping är det svårt att inte lägga märket till det stora campingområdet. Här finns flera typer av boendealternativ och för dig som skall campa finner du ett brett utbud med över 500 campingtomter.

De allra flesta campingtomterna på Hagön har eluttag. I nära anslutning till campingplatserna finner du också servicehusen som erbjuder ett komplett utbud av service. Här finns WC, dusch, tvättrum och vatten som alla får tillgång till. Det finns också servicehus med kök där man kan tillaga sina egna måltider.

För dig som reser med barn kan barnskötarrummet och lekrummet komma till användning. Det finns även trådlöst internetåtkomst för dig som gillar att surfa.

På Hagön finner du 16 husbilsplatser. Samtliga platser har en asfalterad yta vilket underlättar för husbilar.

Du finner även en del mysiga stugor på campingen. Hagöns camping erbjuder 2 olika modeller på stugor varav den ena är en enklare modell i mindre storlek och den andra modellen är lite större. Samtliga stugor erbjuder dock toalett, dusch, tv och trinettkök. 

Kul för barnen

Det är viktigt att campingsemestern blir lyckad för hela familjen, inte minst för barnen som brukar vara fulla med spring under sommarloven. På Hagön finns massvis med kul för barnen. Du finner flera lekplatser, klättertorn, stora gräsytor som passar utmärkt för lek och bollspel samt minigolf- och boulebana.

Långa dagar med lek och bus på stranden kan också resultera i trötta barn som behöver någonstans för att koppla av under kvällstimmarna. På Hagöons camping finns sällskapsrum med tv och även ett lekrum för de minsta. Mitt emot campingen ligger Strandtorps 9-håls pay-and-play golfbana. 


Alla får följa med

Ja, till Hagöns camping får faktiskt alla följa med, till och med våra fyrbenta vänner. Väljer du att ta med dig hunden så är campingen väl 

anpassad för att semestern ska flyta på så smidigt som möjligt. Här finns ett mysigt hundbad där hundar gärna får bada och leka runt.

Du behöver inte oroa dig för att hunden inte kommer vara stimulerad under campingsemestern. På denna anläggning finner man något så finurligt påtänkt som en agilitybana för hundarna.

Pizza eller hemlagat?

Vad du än är sugen på att äta till middag så finner du det mesta inom ett bekvämt avstånd. Välj mellan att handla dina råvaror och själv tillaga middagen i ett av Hagöns gästkök eller också så kan du handla något enkelt i butiken eller pizzerian. Skulle du behöva större variation för smaklökarna så tar det finns många minuter in till centrum där flera trevliga restauranger finns tillgängliga. Bildkälla: Halland.se


Gullbrannagården |

Den genuina campinganläggningen Gullbrannagården finner du söder om Halmstad. Familjecampingen har ett strandnära läge vid Kattegatt och ligger inte faktiskt inte så långt från Laholmsbukten. Hit söker sig många campare årligen och däribland många barnfamiljer.

Från vandrarhem till stuga..

Här på Gullbrannagården finner du flera olika boendetyper. Här finns vandrarhem, stugor, lägenheter och campingplatser.

Nytt för anläggningen är att man har renoverat de omtyckta västkuststugorna som består av två rum och kök med toalett och dusch. Under högsommaren hyrs stugor och lägenheter ut veckovis och övriga delen av året per dygn. Passande för barnfamiljer kan till exempel vara ett dubbelrum med våningssäng och toalett på varje rum!

Denna rymliga campingplats erbjuder ett stort utbud av campingplatser. Gullbrannagården erbjuder 300 tomter för tält och husagnar. Platsernas storlek varierar och är mellan 100-130 kvadratmeter stora, du finner vatten och avloppsanslutning på de allra flesta campingplatserna. Dessutom har du ett bekvämt avstånd till den barnvänliga sandstranden där sol, vad och lek väntar.

Moderna servicehus

I nära anslutning till campingplatserna finner du också servicehusen. På Gullbrannagården finns bland annat Solängens servicehus som består av ett modernt och nybyggt hus med hög standard. Här finner man alla bekvämligheter man kan tänkas behöva under campingsemestern.

I servicehusets moderna kök finner du spis, ugn och mikro. Det finns även ett diskrum med diskmaskin. Föredrar du att sitta ner vid ett bord istället för att äta i husbilen så kan du och din familj koppla av i det stora matrummet som är skiljt från köket och dessutom har en stor altan utanför. Det finns även ytterligare två servicehus som erbjuder helkaklade duschar, mindre relaxavdelning med bastu, och det finns även två vedeldade badtunnor man kan boka.

Ett paradis för aktiviteter

Gullbrannagården brukar vara en omtyckt campingdestination bland de minsta besökarna och vi tror att detta dels beror på det breda utbudet av aktiviteter. Här finns gott om roliga saker att pyssla med under sorliga och regniga dagar.

Ta med familjen och gör ett besök på minigolfbanan, eller varför inte tennisbanan? Behöver de små röra på sig ännu mera så kanske en cykelutflykt med familjen kan locka? Här på Gullbrannagården finns det möjlighet att hyra cyklar och anläggningen har även satt upp en BMX-bana. Har du äventyrslystna barn kan ni passa på att prova på den spännande linbanan och nära stranden finns beachvolleyboll och boulebana. Runt om på anläggningen har man även byggt upp lekplatser så ni kan räkna med att barnen kommer trivas.

Håll-i-gång med gårdsgängen

En bidragande faktor till att Gullbrännargården blivit så framgångsrikt kan vara det glada gårdsgänget. Under högsäsongen har anläggningen personal som styr upp olika typer av aktiviteter för besökarna. Det kan till exempel vara tipspromenader, allsångskvällar, gympapass, kvällsandakter och mycket annat. Gårdsgänget ordnar också mycket roliga sommaraktiviteter för barnen med bland annat talangjakt, båt race, sandslottstävling med mera. 

Bildkälla: Halland.se


|Haverdals Camping|

1,5 mil norr om Halmstad finner du Haverdals Camping. Denna kustnära campinganläggningen som ligger på väg mot Falkenberg är en relativt nybyggd familjecamping. Haverdals camping är mycket omtyckt för sina trevliga miljöer och ligger endast 600 meter från stranden!

Hyra husvagn på plats?

Campingen sträcker sig över ett stort område med en bra blandning av olika boendealternativ. Här kan du välja mellan att bo på en campingtomt med din husbil, husvagn eller tält. Du kan även hyra stugor och lägenheter. Det som gör anläggningen speciell är att den även erbjuder besökare att hyra en husvagn på plats!

Dessa husvagnar består av blandade modeller som finns i flera storlekar. Du kan hyra en husvagn med upp till 5 bäddar, vissa av vagnar har även kökslösningar och tv. 

Campingsäsong med sommaraktiviteter

Innan campingsäsongen drar igång brukar personalen på Haverdal planera veckoscheman med olika sommaraktiviteter. Här anordnas bland annat familjeveckor där man lägger extra fokus på barnfamiljerna.

De små kan också ha skoj med barnklubben! Med anläggningens barnklubb ”Trollis” har man sällan en tråkig stund. Klubben anordnar allt från spökjakt och pysseldagar till krabbfiske och spännande utflykter. Andra viktiga lekredskap för barnen som du finner runt om på campingen är fotbollsplan och lekplatser. Campingen har också en stor äventyrsgolfbana där familjer kan utmana varandra på lite golfspel!

Unika idéer

Det som gör att många återkommer till Haverdals Camping är att den känns personlig på ett trevligt sätt. Personalen som driver anläggningen har en trappa upp i receptionen placerat ut en liten presentbutik. Där säljs bland annat inredningsprylar i marin stil. Ett stenkast från receptionen finner du även ett litet orangeri samt en grillkåta!

På Haverdals camping finner du moderna servicehus med toaletter och duschar. I de nya servicehusen används duschkort och i det äldre servicehuset kan man duscha med 5-kronor. Det finns även gemensamma kök, disk och tvättrum.

Här är även husdjur välkomna! 

Bildkälla: Halland.se


Fler nyheter