Nyheter Husbil.se

En barnslig campingsemester

Madelene Kristensson 2014-06-02

I dagens samhälle möter man allt mer teknik. Att vara helt uppslukad av mobiltelefonen eller läsplattan hör till normen. Tekniken kryper sig dessutom längre ner i åldrarna och idag hanterar 5-åringar teknologi bättre än tidigare generationer. Camping ligger inte ens på kartan när det finns så mycket att upptäcka i datorns värld. Varför inte ta med hela familjen på en teknikfri campingresa? Här finner du flera tips som förgyller familjens campingsemester!


Skutta slut på benen

Hemma i bostaden är man rädd om golv, väggar och inredning. Naturen kommer dock med få restriktioner. Här kan man måla med fingerfärg, klippa, klistra och rita utan att behöva hålla uppsikt över farmors antika vas eller den nyinköpta TV:n. Låt barnen upptäcka naturen! Samla kottar, kvistar och blommor, skutta slut på benen eller öva på kullerbyttor på det mjuka gräset. Tag med regnstövlar och låt barnen plaska i vattenpölar och lera vid dåligt väder och en boll för att spela fotboll eller handboll. Arrangera en skattjakt med en smarrig skatt på slutet, lek klassikern kurragömma eller motsatsen Sardinburken. Spendera tid på stranden om det finns i närheten. Bygg sandslott, gräv ned pappa i sanden och ta ett dopp i det svalkande blå!


Djur + barn = sant

Se över vilka sevärdheter och roliga besöksmål som finns i närheten av campingplatsen. Att besöka ett museum kan låta tråkigt till en början men barn har ju en tendens att smälta efter några minuter av underhållning och glada intryck. Besök friluftsmuseum för att spendera så mycket tid utomhus som möjligt under våra korta svenska somrar, upplev spännande åkattraktioner på nöjesparker och se till att få in en vistelse på ett zoo. Djur och barn kan aldrig slå fel!


Arbeta tillsammans

Låt barnen hjälpa till med packning och uppsättning av förtältet. De kan också diska, kasta avfall eller städa ert mobila hem. Barnen lär sig betydelsen av ett gott arbete och nya färdigheter samtidigt som man snabbare kan lämna campingplatsen. Har barnen skött sig ypperligt kan en belöning i form av mobiltelefon eller läsplatta tilldelas på vägen hem från semestern. Vem vet, kanske tackar de nej och väljer att se ut genom bilfönstret för att upptäcka världen? 

Fler nyheter