Nyheter Husbil.se

Etrusco 2022 – stilren italiensk design och funktion

Husbil.se 2022-04-11

Etrusco har presenterar sina nyheter för 2022 som lockar med stilren italiensk design och funktion. Ta reda på mer om de nya modellerna från italienska husbilsleverantören Etrusco.

Etrusco I 6900 SB.
Nu har husbilsleverantören Etrusco presenterat sina nyheter för 2022, som står för stilren italiensk design och funktion. Både insidan och utsidan har fått sig en uppfräschning och utbudet har även kompletterats med nya modeller. I Etruscos utbud finns i och med årets nyheter totalt 26 modeller att välja mellan - fem campervans, två vans, tolv halvintegrerade modeller, fem helintegrerade modeller och två alkovmodeller.

Nytt utseende på helintegrerade modeller

De helintegrerade husbilarna kommer att ha Etruscos nya utseende med en ny frontmask. Utbudet kompletteras med de två nya modellerna I 7400 SBC och I 7400 QBC. Båda de nya fordonen kommer att ha en face to face-sittgrupp som skapar en mysig atmosfär.

Etrusco T 7400 SBC. Etrusco I 7400 SBC. 

Etrusco I 7400 QBC.

Utsidan har fått en uppgradering

Den nya yttre designen har en iögonfallande exteriör. I 2022 års modeller har Etruscos designers i Toscana fräschat upp husbilarnas utsida och gjort de både snyggare, modernare och mer dynamiska.

Uppdaterad interiör hos integrerade och halvintegrerade husbilar

De integrerade och halvintegrerade husbilarna har fått ett nytt lyxigare utseende i boarean. Rundare former, eleganta dörrhandtag och lugna färger ger husbilens interiör en hög klass. Badrummen och köken överraskar med ny design och flera praktiska detaljer. Det nya 140 literkylskåpet kommer också som standard. Golvet har fått ett mer stabilt material och tål mer än tidigare. Tack vare den nya bredare dörren har det aldrig varit lättare att komma i och ur husbilen.

Etrusco T 6900 SB.Etrusco T 6900 SB.

Etrusco T 700 QBC.

Etrusco T 7400 SBC. Etrusco T 7400 SBC. 

Premiär för ny campervan

För våren 2022 presenterar Etrusco en ny campervan som kommer att erövra vägarna framöver. Etrusco CV 600 DF är den första campervanen baserad på ett Ford-chassit och layoutmässigt är den baserad på deras mest populära campervan Etrusco CV 600 DB. Här mötet italiensk design möter ett bra pris.

Campervanen har omfattande standardutrustning och material av hög kvalitet. Den har en längd på 5,98 meter vilket gör att den passar för längre resor, samtidigt som den är tillräckligt kompakt för att passa för en cityweekend.

Etrusco CV 600 DF har en klassisk planlösning med tvärbredd bak, kök och badrum i mitten och sedan en sittgrupp längst fram. Den finns i ”Complete Selection” och där ingår 16” aluminiumfälgar, ett stort multimediapaket och markis. Detta blir en av Etrusco 22 olika modeller som du kan välja mellan när du ska köpa husbil eller plåtis.

Utökar med Fordbaserade chassit

Inför säsongstarten presenterar Etrusco flera nya modeller baserade på Ford Transit. Till det befintliga programmet läggs även två van-modeller och fyra halvintegrerade modeller på Ford Transit-lågprofilchassi. Van-modellerna uppfyller skiftande önskemål och har ett bra förhållande mellan pris och prestanda. En bredd på 214 centimeter för van-modellerna ger mycket kompakta och dynamiska resekamrater som passar för ett aktivt resande.

De nya van-modellerna Etrusco V 5.9 DF och V 6.6 SF på Fords lågprofilchassi har utvändigt ett smidigt utseende och på insidan återfinns den moderna Etrusco-designen. Både standardutrusning och material är av högsta kvalitet och den öppna planlösningen ger en bra känsla av rymd. Detta avrundas med det funktionella Vario-badrummet, en praktisk köksavdelning och ett stort garage. Etrusco V 5.9 DF har en tvärställd säng på 1,9 x 1,4 meter med god komfort och Etrusco V 6.6 SF har två enkelsängar i storleken 1,94 x 0,79 meter. De nya van-modellerna finns till försäljning i april 2022.

Etrusco V 6.6 SF.Etrusco V 6.6 SF.Etrusco V 6.6 SF.

Etrusco V 6.6 SF.

Husbilsmodellerna Etrusco T 7.3 SF, Etrusco T 7.3 QCF och Etrusco T 7.3 SCF kännetecknas av ett generöst tilltaget utrymme och har en karosslängd på 7,34 meter. De har ett modernt vardagsrum, rymligt vinkelkök och rymlig hygienavdelning med dusch. T 7.3 SF har en rymlig sittgrupp i form av en halvdinett medan T 7.3 QCF och T 7.3 SCF har face-to-face-sittgrupper som ger en äkta loungekänsla i XXL-format. Alla modellerna har gott om förvaringsutrymme och moderna designdetaljer och de finns för leverans sensommaren 2022.

Husbilen Etrusco T 6.9 SF är en modell som går att köpa redan april 2022 och kompletterar utbudet av halvintegrerade Etrusco-modeller. Den har en totallängd på 6,98 meter och passar både par och en hel familj. Den har två enkelsängar på 1,95 x 0,80 meter, nedsänkbar säng som tillval och bäddmöjlighet i sittgruppen – vilket ger sängplatser för upp till fem personer. Husbilen har ett funktionellt Vario-badrum, modernt kök och rymligt garage.

Etrusco T 6.9 SF.Etrusco T 6.9 SF.

Etrusco – en italiensk husbilstillverkare

Etrusco är en husbilstillverkare som kombinerar italiensk design med tysk tillförlitlighet. Företaget står för stil, passion och känsla i kombination med ett lågt pris. Husbilarna byggs i Laikas fabrik söder om Florens och i deras utbud finns både husbilar och plåtisar. Etrusco är en del av Erwin Hymer Group, som är ett helägt dotterbolag till Thor Industries som är ledande tillverkare av fritidsfordon med över 25 000 anställda.

Se och jämför alla husbilar från Etrusco

Fler nyheter