Nyheter Husbil.se

Frihetskänsla oavsett ålder

Husbil.se 2017-10-19

Under 2016 rapporterades rekordhöga siffror för husbilsförsäljningen och än så länge ser det ut som att 2017 tar försäljningsstatistiken till nya höjder. Fler och fler upptäcker friheten med att äga en husbil och en av de handlare som verkligen känner av högtrycket i försäljningen är Västkustens Husbilscenter Finbil AB i Stenungsund. En av anledningarna till de höga försäljningssiffrorna är att det verkar som att målgruppen har blivit betydligt bredare än innan, vilket har lett till en ännu större kundkrets.

– Kunderna hos oss börjar verkligen krypa ned i åldrarna. Förr var det nästan bara en äldre målgrupp som var intresserade, men de är inte längre en majoritet, säger Peter Magnusson, delägare på Finbil.

Han menar att de yngre generationerna, alltså de som är födda på mellan femtio- och sjuttiotalet också börjar intressera sig för det flexibla fordonet eftersom de är ute efter den unika frihetskänslan som det innebär. Det är även många barnfamiljer som utforskar campinglivet alltmer.

– Man får liksom ha sitt hotellrum med sig när man åker. Sedan tror jag också att det ses som en billig väg till ett bra sommarnöje. I stället för att köpa ett fritidshus för flera miljoner kan man, med en husbil, lägga en mindre summa men ändå kunna åka runt exakt vart som helst även utomlands, säger han.

Varför har det här lyftet kommit just nu?

– Det finns såklart många anledningar men delvis beror det på att många nu vill unna sig att ha det bra på fritiden, och där är en husbil verkligen ett ultimat alternativ. Friheten är större än med exempelvis en båt som till exempel är väldigt beroende av väder och årstider.

Är det någon speciell sorts modell som säljer bättre än andra?

– Det är en väldigt stor spridning på vad som säljs mest just nu, eftersom det helt beror på vad man har för användningsområde. Ska man resa runt mycket utomlands och ligga stilla vill man oftast ha en ganska stor husbil eftersom att det blir väldigt bekvämt då. Men om man är den som hellre reser runt i städer och småvägar är det bättre att ha en mindre variant som är enklare att hantera tycker många.

Det som kunderna ofta tittar efter är storlek,planlösning och funktioner .

– Beroende på hur många man är som ska resa och hur mycket tid man kommer spendera i husbilen så har planlösningen stor betydelse. En annan sak som kunderna brukar fråga efter är om husbilen är automat eller manuell samt motorstyrka.

Vad är det som gör att så många vänder sig till just er när de är sugna på att köpa en husbil?

– Svår fråga, men jag vill tro att det beror på att vi har ett brett och stort utbud samt att man får ett personligt bemötande och all erfarenheten Finbil har. Vi har dessutom förmånen att vara auktoriserade återförsäljare för bland annat Pilote samt Le Voyageur husbilar, vilket ökar intresset hos många. Pilote är ett av de varumärken som växt allra mest i Sverige de senaste åren.

Västkustens Husbilscenter Finbil är återförsäljare av husbilar med butiker i Stenungsund och Lödöse strax norr om Göteborg. Finbil säljer nya och begagnade husbilar från marknadens mest välkända husbilstillverkare. Sedan 2016 är Finbil auktoriserade återförsäljare för Pilote husbilar och under 2017 blev de även återförsäljare för premiumvarumärket Le Voyageur. Besök www.finbil.se för att hitta din nästa nya husbil.

Fler nyheter