Nyheter Husbil.se

Golfcamping del 2: Borstahusen

Husbil.se 2018-09-04

I första delen av vårt artikelserie om golfcamping tipsade vi om småländska Isaberg, där du kan bo på bekvämt och spela golf på vackra Isabergs GK. Nu tar vi med dig till den skånska västkusten och närmare bestämt Borstahusen!

En campingsemester är perfekt att kombinera med friluftsliv och aktiviteter. I Sverige finns det gott om vackra och bra golfbanor – många av dem ligger dessutom nära trivsamma campingplatser. En av de campingplatserna är Mötesplats Borstahusen som ligger ett stenkast från Landskrona Golfklubb.

Havsnära boende med massor att upptäcka

Norr om Landskrona hittar vi Mötesplats Borstahusen, en komplett semesteranläggning med camping, stugor och golf i vacker natur precis vid Öresund. Campinganläggningen är toppmodern och alla platser är utrustade med el, vatten och avlopp samt tv. Det finns en rad olika tomter att välja på och det är inte brist på aktiviteter på denna nybyggda resort. Förutom närheten till sol och bad i intilliggande Öresund har Borstahusen både spa och restauranger på området.

Dessutom finns det ett stort utbud av vandringsleder i närheten. Varför inte ta en tripp till vackra Kullaberg eller ta båten över till den cykelvänliga ön Ven? För den som vill känna på en mer urban miljö är det en kort bilfärd till såväl Malmö som Köpenhamn.

36 hål i Sveriges bästa golfstad

Landskrona Golfklubb ligger i direkt anslutning till Borstahusens camping och med vacker utsikt över sundet erbjuder Landskrona GK två högklassiga banor, Erikstorp och Hildesborg. Erikstorp är den äldre av banorna och är en uppskattad park- och seasidebana med vackra vyer över både havet och Ven. Hildesborg är en parkbana som ritades om så sent som förra året och öppnade då i en helt ny sträckning. Landskrona GK har stått som värd för flera högprofilerade tävlingar på den svenska touren och år 2013 spelades också Annika Invitational Europe här. Landskrona blev också framröstat till ’Sveriges bästa golfstad’, både 2017 och 2018 så det finns goda skäl att besöka denna skånska golfpärla!

Hela Skåne är något av Sveriges golfparadis. Du hittar hela 64 golfklubbar och anläggningar i vårt sydligaste landskap – och från Borstahusen har du en mängd olika högklassiga golfbanor en kort bilfärd bort. Exempelvis ligger Barsebäck Golf & Country Club alldeles i närheten, där tävlingar på Europatouren har spelats regelbundet sedan mitten av 90-talet.

Fler nyheter