Nyheter Husbil.se

Campa på solskensön – vi guidar dig rätt på Öland

Husbil.se 2018-07-12

Öland är Sveriges näst största ö, dess minsta landskap och ett mäkta populärt besöksmål. Ön är belägen i Östersjön, öster om Småland från vilken den skiljs genom Kalmarsund. Den långa och kända Ölandsbron förbinder ön med fastlandet och hjälper årligen hundratusentals människor ta sig till och från ön. Som campingentusiast är Öland – eller Solskensön som den också kallas – onekligen värd ett besök. På ön finns allt från stora och livliga- till små och gemytliga campingar. Lås oss guida dig rätt på Öland!

Avkoppling, sol och härliga sommardagar – många är vi som förknippar Öland med semester och campingliv. Oavsett om du söker stora, pulserande och kända campingar som Böda Camping eller om du söker en mindre camping med avkoppling och lugn har ön något för dig. Med Ölands djurpark, Solliden, vita stränder och mysiga städer är ön ett perfekt resmål för hela familjen. Med husvagn eller husbil har du den stora friheten att enkelt kunna välja campingområde utefter dina önskemål eller dina krav. Här tipsar vi om några pärlor på solsäkra Öland!

Se alla ställplatser i Kalmars län där Öland ligger.

Eriksöre Camping – lummig och strandnära

På öns västra sida ligger Eriksöre Camping – en lummig och strandnära camping bara 25 meter från havet. Precis vid Kalmarsund har du chansen att ställa upp dig på första parkett till solnedgångens skådespel. Campingtomter på Eriksöre finns i fem olika områden med tre priskategorier beroende av placering och dess standard. Således finns det chans att välja den camping som passar såväl dina önskemål som din plånbok. Campingens servicehus ligger på behagligt avstånd och på området hittar du alla de faciliteter man kan förvänta sig av en modern husvagnscamping. Campingen tillåter dessutom hundar och gör att du kan ta med dig dina fyrbenta vänner på din semester. Slå dig ned på campingens strandkrog eller i ditt eget förtält och ladda batterierna till en magisk vy!

Neptuni Camping – nära Byxelkrok

I vackra Byxelkrok på norra Öland ligger Neptuni Camping med tomter för alla smaker. Här kan du hitta en undangömd liten tomt om du söker lugn och ro, en stor öppen plats om du vill ha utsikt eller en tomt nära servicehuset om du vill bo med bekvämlighet. Campingen har en kombinerad reception och kiosk som bland annat tillhandahåller enklare livsmedel såsom mejerivaror och torrvaror. Med personlig service och fokus på att ge varje gäst ett bra bemötande har man växt fram till att bli ett populärt campingval på Öland. Fotbollsplan, lekplats, minigolfbana, trampbilar och hoppkudde – på campingen finns det gott om aktiviteter även för dig som väljer att åka med dina barn. Från campingen har du också närhet till en 9-håls golfbana, fyren Långe Erik och till Byxelkroks egen badstrand som endast ligger 10 minuters promenad från campingen.

Wikegårds Semesterby – genuint och anrikt

Wikegårds är en gammal genuin Ölandsgård belägen på öns östra sida. Gården har genomgått varsamma renoveringar för att behålla sin gamla charm och långa historia. Campingen har 100 platser och här kan du njuta av vacker natur, härlig strand och personlig service. Sandstranden är långgrund och lämpar sig därför väl för familjer med yngre barn. Campingplatsen ligger ett stenkast från naturreservatet med Ölands vackraste rullstensås – Högenäs orde – och har också nära till både kor, får och hästar. På campingen får du en avslappnad och lugn semester fri från alla måsten.


Vill du hyra husbil eller husvagn? Hos oss ser du enkelt vilka i din närhet som hyr ut! 

Fler nyheter