Nyheter Husbil.se

Hotell för husbilar

Madelene Kristensson 2014-07-28

I norska Tønsberg ska nu Nordens första hotell för husbilar byggas. Redan under 2015 beräknas de första incheckningarna ske. 

Källa: Wikimedia Commons Bild: Richard Dorrell

Det är Askjems Camping Center som nästa år kan presentera det unika konceptet. Husbilshotellet ska stå klart i april 2015 och erbjuda uppvärmda platser i ett parkeringshus, 24 timmar om dygnet, året runt. Det kommer att finnas 300 fasta långtidsplatser tillgängliga.

- Det här är en idé vi pusslat på i tre-fyra år. Nu tar vi steget, säger Odd Askjem, ansvarig på Askjems Camping Center till tb.no.

En årsplats på hotellet kommer ligga på 18 000 kronor. Om du önskar att ditt fordon är skinande rent och kylskåpet är välfyllt innan du hämtar upp den inför semestern kommer det gå att ordna för några kronor extra. I det så kallade VIP-paketet ingår dessutom byte av gasflaskor, el, vatten, påfyllning av drivmedel och polering. 

- Här ska du kunna köra in med din privatbil, packa om och byta plats med husbilen medan du är ute på semester. Anläggningen är låst och du kommer in med bricka och kod, säger Odd Askjem till Bobilverden.

Utöver platser med 12-månadersuthyrning kommer det att finnas tillgängligt platser för både sju månader och endast vinterförvaring. Genom att låna ut din husbil till Askjems Camping Center tre veckor om året, som hyr ut ditt fordon under de veckorna, får du gratis helårsparkering.

Fler nyheter