Nyheter Husbil.se

Husbilsliv med barn - vad är det som lockar?

Husbil.se 2017-10-17

Husbilstrenden breder ut sig och inte minst bland barnfamiljer. Men vad är det egentligen med campinglivet som lockar så mycket?

Hur bekvämt är husbilslivet för en familj med små barn? Många har en inre skräckbild av en familj som trängs i en för varm husbil. Hunden skäller och barnen bidrar med ihärdig sång, ramsor och övertrött gråtande. Långsamt går resan framåt tills den till sist når sin ände på en sliten camping någonstans i Sverige. Men stämmer den bilden verkligen?

Campingliv med nostalgiska inslag

För många har husbilslivet blivit ett uttryck för frihet. Det kan visserligen vara en omställning att behöva lämna alla vardagliga bekvämligheter hemma, men samtidigt öppnas nya möjligheter. En husbil är utrustad med det man behöver och inget mer. Det går snabbt att laga mat och den lilla disk som blir kan man snabbt röja undan efteråt. Just det att man inte kan greja med allt det där som man borde – upplevs av många som avkopplande.

Många av dagens småbarnsföräldrar har själva vuxit upp under 80- och 90-talet då campingkulturen blomstrade som aldrig förr. Kanske är det till viss del med nostalgi de själva ger sig ut på husbilssemester. Många uppfattar husbil som en uppgradering av husvagn och de moderna bilarna har många bekvämligheter. Här ryms det man behöver och samtidigt kan familjen umgås nära, koppla av och göra enskilda aktiviteter eller utflykter.

Kreativ och avslappnad livsstil

Moderna campingar är anpassade för att erbjuda ett fungerande vardagsliv. Ofta finns både en bemannad reception, restaurang och kiosk samt diverse faciliteter. Även om ni har toalett och dusch i husbilen kan det ibland vara en välkommen avlastning att kunna använda dessa på anläggningen. En av de största vinsterna med att campa är att man får möjlighet att ta dagen som den kommer.

Istället för det vadagliga tjafset och stressen hemma kan alla äta frukost tillsammans och i lugn och ro prata om vad man ska göra under dagen. Just det att alla kan få komma till tals och påverka planeringen gör ofta att man kommer närmre varandra som familj. Det utesluter förstås inte att man även måste ha egentid och möjlighet att dela upp sig för olika aktiviteter om man känner för det. Utflykter är ofta uppskattade bland barn och om man tar husbilen med sig blir det enkelt att servera mellanmål och middag – utan att behöva äta ute.

Varför husbil?

En husvagn kan parkeras och sedan har man bilen fri, men en husbil har du med dig hela tiden. Så länge husbilen inte är alltför stor är det inget problem att köra och som bonus har ni även hela bohaget med – vilket är praktiskt om man vill laga mat, ta en paus längs vägen eller byta kläder. Begagnatmarknaden för husbilar är än så länge liten, men på sikt kommer den öka. För att svara mot marknadens behov har även flera märken tagit fram billigare instegsmodeller – som ofta är mycket prisvärda då de erbjuder god komfort.

Sugen på husbil? Jämför olika modeller för att se vilken som passar dig bäst. Det är även populärt att hyra husbil.

Fler nyheter