Nyheter Husbil.se

Sveriges husbilsvänligaste kommun korad!

Madelene Kristensson 2014-06-02

Husbilsklubbens medlemmar har röstat fram Sveriges husbilsvänligaste kommun! Titeln som "Sveriges husbilsvänligaste kommun" korades i år för första gången och kammades hem av Ystad. Många fina ställplatser i hjärtat av staden var den vinnande faktorn under omröstningen. 

Ystad nominerades av en av Husbilsklubbens medlemmar och tog sedan hem titeln efter en omfattande omröstning. Tävlingen arrangeras för första gången i år och motiveringen för den vinnande kommunen löd: 

Ystad har nominerats för att man ordnat ett flertal olika möjligheter för husbilister som fina ställplatser vid reningsverket, ställplats vid gästhamnen med all service och en antal parkeringsmöjligheter runt centrumkärnan. Sandskogens camping har det mesta och det finns varuhus i staden som är lättillgängliga med husbil.

Kommunen är överlyckliga över utmärkelsen och räknar med att fortsätta vara en av landets husbilsvänligaste. 

"Vi ska ta hand om alla som anländer med husbil till kommunen..."

- Lars-Håkan Hansson, Ystads kommunstyrelse

"Jag blir varm i hela kroppen och vi i Ystads kommun är otroligt stolta över den här utmärkelsen"

- Christel Jönsson, Ystads kommundirektör

Oavsett om man besöker Ystad med husbil eller inte rekommenderas det att uppleva Kåseberga, en fiskeby vid Österlenkusten, Ale stenar, ett av Sveriges sju underverk samt den härliga Strandpromenaden. För mer information om Ystad besök Ystad.com


Fler nyheter