Nyheter Husbil.se

Hymer kammar hem designpris för tredje året i rad

Husbil.se 2020-03-16

De senaste 3 åren har det tyska designpriset för utmärkt design gått till något av Hymers olika fordon. En framgångssaga minst sagt. Denna gång var det ingen mindre än Hymer B-Klass MasterLine I 780 som imponerade på omgivningen vann det ärofyllda priset.

Priset som Hymer kammade hem detta år var för utmärkt produktdesign bland passagerarfordon och den sjunde februari var de på plats i Frankfurt och tog emot priset för tredje året i rad. Det har blivit en vana för Hymer att bli hyllade med det eftertraktade designpriset.

German Design Award

German Design Award är en prestigefylld tävling inom en mängd olika designprodukter. Att vinna ett pris är inte bara eftertraktat utan också värdefullt för de olika deltagarna. Eftersom priset är så etablerat har det oftast en direkt påverkan på en vinnares kommersiella framgång. Priserna delas ut till olika designers, företag, byråer och arkitekter som gjort ett avtryck under det senaste året på den tyska eller globala designsamhället.

För att få priset kan du inte bara visa upp en snygg design. Det krävs att den är innovativ, unik och förändrar sin bransch på något sätt. Det hela bedöms av en högaktad och internationellt väletablerad jury. Anledningen till att Hymer B-Klass MasterLine I 780 tilldelades priset motiveras med att de på ett framgångsrikt sätt kombinerat en modern karossteknik och nya designelement.


Årets vinnare

  • Vi är mycket nöjda med att detta arbete inte bara tilltalar våra kunder utan också den internationella design-gemenskapen, säger Christian Bauer, vd för Hymer GmbH i ett pressmeddelande.

Anledningarna till Hymers vinst går att hitta i designen på fordonet. Till exempel har Hymer installerat ett helt nytt ljuskoncept inuti husbilen som gör att hela interiören upplevs större än vad den är. Exteriören utmärker sig med Hymer Iconic Signature som ger husbilen en 3D-look så väl som en extra sportig känsla. En av de första sakerna man som åskådare lägger märker till är ultra-panoramaframrutan som ger föraren en optimal sikt. Det finns även en hel del imponerande teknik som inkorporerats i designen och utförandet som till exempel high-tech-assistenter som underlättar körningen.

Det krävs knappt ett tränat öga för att lägga märke till Hymer B-klass MasterLine I 780:s unika design. Den skiljer sig markant från de vanliga husbilarna man kan se runt om på vägarna. Trots sin satsning på design har de inte kompromissat med varken komfort eller säkerhet. Hymer producerar generellt väldigt hyllade husbilar och B-ML I 780 är inget undantag. 

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.