Nyheter Husbil.se

Hyra campervan och plåtis på semestern

Husbils.se 2022-09-12

En campervan är en smidig och kompakt husbil perfekt för par eller den lilla familjen. Här får du fördelarna med att hyra en liten och kompakt husbil på semestern!

Fördelar med att hyra en campervan.

Funderar du på att hyra husbil på semestern? Det finns både större och mindre husbilar att välja mellan och här ger vi dig fördelarna med att hyra en campervan eller plåtis.

Lista på uthyrare av campervan

  • Skanditrip AB
  • Din husbil i Jönköping AB
  • Touring Cars Sweden Stockholm
  • McRent
  • Daylight Husbilscenter AB
  • MyCamper
  • KABE Rental AB
  • Touring Cars Sweden Malmö
  • TJ Uppsala Fritid AB

Här kan du se alla uthyrare och deras kontaktuppgifter

Liten och kompakt husbil

En campervan, eller plåtis som den också kallas, är en liten och kompakt husbil. Den är oftast kortare än sex meter vilket gör att den är lättare att ta sig fram med. Ska du köra i städer kan en vanlig husbil kännas för stor och en campervan kan du till och med parkera på en vanlig parkeringsplats. Du kan ta dig fram på ställen där en större husbil inte kommer fram och flexibilitet ökar.

Passar till par eller den lilla familjen

Åker du ensam eller som par har du kanske inte lika stort behov av större utrymme utan kan klara dig på en mindre och mer kompakt boyta. En campervan passar bäst för par eller den lilla familjen och har ofta tre till fem bältade platser och två till fem sovplatser.

Hyra campervan - liten och kompakt husbil. En campervan passar till par eller den lilla familjen som vill bo kompakt men som önskar en flexibel husbil. 

Utrustad med alla bekvämligheter

De flesta campervans är utrustade med samma bekvämligheter som en vanlig husbil som stor säng, kök och badrum ­– fast i mindre storlek. Däremot har de ofta smarta lösningar som gör att du får gott om plats med det viktigaste under din husbilssemester. Vissa plåtisar har ett pop up-tak som du kan öppna upp för att få en altan eller extra säng.

Därför ska du hyra husbil

Genom att hyra husbil har du möjlighet att leva campinglivet även om du inte äger ett eget fritidsfordon. Du kanske varken har möjlighet eller lust att köpa en campervan eller vill testa att hyra en före du bestämmer dig för att köpa en egen. Dessutom är det billigare att hyra en campervan under en semester istället för att äga en eget – och totalansvaret vilar inte på dig.

Så gör du för att hyra en campervan

Att hyra campervan eller annan typ av husbil har blivit populärare de senaste åren. Vi erbjuder en tjänst där du får en lista över alla uthyrare i Sverige. Välj mellan att hyra privat eller från ett uthyrningsföretag. När du ska hyra campervanen är det alltid viktigt att du går igenom villkoren för att veta om något skulle hända, men också vad som ingår i priset och om till exempel husdjur är välkomna. Kontrollera även om husbilen är försäkrad hos uthyraren eller om det räcker med din privata försäkring.

Hyra campervan – pris

Hur mycket det kostar att hyra en campervan beror på varumärke, ålder, vad som ingår och tid på året. En fullt utrustad campervan kan under lågsäsong kosta 5000-7000 kronor för en vecka under lågsäsong och upp mot 14 000 kronor för en vecka under högsäsong.

Här kan du läsa mer om campervan

Fler nyheter