Nyheter Husbil.se

Knaus lanserar 2 nya XL-verisoner!

Husbil.se 2019-07-04

Den innovativa husbil- och husvagnsleverantören Knaus lanserar nu två nya plåtisar. I och med lanseringen öppnar Knaus upp dörren för en helt ny målgrupp och verkar minst sagt vara på väg att revolutionera segmentet.
De två nya modellerna kommer att vara en del av Knaus nya serie som heter Box Star XL. Modellerna utgör starten av serien som kommer att lanseras som 2020:s årsmodeller. Knaus sätter igång lanseringen med två versioner som fått namnen 600 Street XL och 600 Lifetime XL.

Men, lanseringen av dessa modeller är inte det enda med nyhetsvärde här. Plåtisar brukar nämligen inte ha plats för fler än två till tre personer. Om de mot förmodan har plats för tre så brukar den tredje sovplatsen dessvärre lämna mycket att önska. Det är vanligtvis en så kallad “nödsäng”. 600 Street XL och 600 Lifetime XL kommer dock att rymma hela fyra personer och dessutom i bekväma sängar.

Utforskar högtaksmodellen igen

Knaus har tidigare producerat en del högtaksmodeller men då har de gjort det i syskonmärket Weinsbergs namn. De nya Box Star XL-bilarnas förhöjda tak påminner faktiskt en hel del om de äldre modellerna och det är en effektiv metod att använda sig av för att skapa bättre sovutrymmen. Det är nämligen det förhöjda taket som ser till att till exempel Lifetime XL har plats för två hela långbäddar trots att den bara är sex meter till längden. Street XL har i sin tur en tvärbädd längst bak i bilen men samma långbädd som Lifetime i taket. Den utformningen lämnar mer plats till toaletten och en sittgrupp.

De båda modellernas taksängar omges både av små sidofönster. Men, de har dessutom ett fönster i taket som möjliggör ett härligt ljusinsläpp och en otrolig utsikt för de som väljer att sova där uppe. I modellerna erbjuds även en möjlighet att hissa ner en tv framför taksängen. Det är en liten extra present och särskilt effektivt när man har med sig barn på resan som då och då behöver lite underhållning. Tv:n går även att hissa hela vägen ner till sittgruppen.

En annan sak som står ut med just de här plåtisarna, som annars brukar saknas i den här typen av modeller, är ståhöjden. Den sträcker sig nämligen högre än 2,3 meter. Så även den långe resenären kan söka sig till en Box Star utan att vara orolig.

Öppnar upp för ny målgrupp

Som vi nämnde tidigare brukar inte sådana här plåtisar rymma fler än max 3 personer. Så vad betyder det egentligen att Knaus helt plötsligt erbjuder plåtisar som rymmer 4? Jo, de öppnar nämligen upp för en helt ny målgrupp som i husbils- och husvagnsbranschen är både populär och lukrativ, nämligen barnfamiljer.

Med plats för fyra personer får barnfamiljer möjligheten att ge sig ut på resor med en plåtis och får därmed också skörda alla fördelar det innebär att ha en mer slimmad husbilsmodell. 

Fler nyheter