Nyheter Husbil.se

Hösten närmar sig – då är det läge att köpa husvagn och husbil

Husbil.se 2018-09-11

Efter en rekordvarm sommar, med väldigt höga temperaturer på flera håll i landet, väntar nu hösten runt hörnet. Skönt tycker vissa, mindre roligt tycker andra. Oavsett om du föredrar sommarens värme eller hösten och vinterns friskhet så finns det fördelar med årstiderna som nu stundar. Sjunkande temperaturer innebär nämligen stigande försäljning av husbilar och husvagnar, vilket också påverkar priserna. Men varför stiger försäljningen nu, och vilka är egentligen de mest eftertraktade begagnade fritidsfordonen?

Blocket.se startade 1996 som en regional prylmarknad för Skåne. Efter några år expanderade Blocket till att erbjuda köp- och säljannonser över hela landet. Idag är Blocket en marknadsplats där du kan hitta i stort sett allt du behöver - allt från designmöbler och barnvagnar till bilar, husvagnar och jobb. I köpsajtens färska statistik gällande begagnathandeln av husbil och husvagn går det att utläsa att försäljningen nu förväntas stiga. Detta på grund av att temperaturerna sjunker och fler fordon kommer ut till försäljning.

Sommarhettan dämpade begagnathandeln

Den långa och varma sommaren har givit riktigt bra förutsättningar för campingfantaster över hela landet. Men sommarhettan har också inneburit minskad försäljning av husbilar och husvagnar. Den så omtalade värmeböljan har inneburit färre annonser i kategorin för husvagn och husbil, vilket i sin tur lett till ett minskat utbud och höjda snittpriser. Antal annonserade husvagnar och husbilar på Blocket minskade under juni och juli med 4 respektive 2 procent jämfört med samma period förra året. Nu när temperaturerna sjunker i takt med att hösten rullar in väntas därmed försäljningen stiga.

”Den extrema sommarvärmen har gjort att många inte orkat ta tag i sin begagnathandel. Nu när de svalare graderna sveper in över Sverige förväntas försäljningen åter stiga. Om du ska sälja din husvagn eller husbil är det läge att passa på nu när utbudet fortfarande är litet.Sett till de varumärken som eftersöks just nu är det många tillverkare i toppen vars fordon är anpassade för att även klara den svenska vintersäsongen”

Linnéa Aguero, Presschef på Blocket.

Tips till dig som ska sälja – inkludera rätt ord

Är du en av de som har tankar på att sälja din husvagn eller husbil? Kanske vill du uppgradera dig, köpa en mindre eller helt enkelt göra en förändring. Då visar Blockets statistik att det är viktigt vad du döper din annons till. Köp- och säljsajten har gjort en jämförelse av den procentuella skillnaden i sökningar på ”plåtis” jämfört med ”helintegrerad” och ”halvintegrerad”. Det visade sig att sökningen på ”plåtis” står för 86,9 % medan 9,4 % sökt på helintegrerad och 3,6 % på halvintegrerad. Detta är alltså sökningar som innehåller respektive sökord och kan alltså vara i kombination med ytterligare sökord, exempelvis ”helintegrerad husbil”. Förklaringen är förmodligen så enkel som att termerna ”helintegrerad” och ”halvintegrerad” inte är lika etablerade som ”plåtis” och därför inte används i samma utsträckning. Som säljare kan det däremot vara ett tips att inkludera ord de vet köparna söker på. 

10 mest sökta husvagnarna på Blocket just nu

Kabe
Hobby
Polar
Adria
Solifer
Cabby
Knaus
Tabbert
SMV
Sävsjö

10 mest sökta husbilarna på Blocket just nu

Kabe
Hymer
Hobby
Adria
Volkswagen
Dethleffs
Bürstner
Mercedes
Concorde
Knaus

Fler nyheter