Nyheter Husbil.se

Laikas husbil Kreos L 5009 vinner pris för design

Husbil.se 2022-11-16

Laikas husbil Kreos L 5009 har vunnit pris för sin design i Italiens mest prestigefulla designpris ADI Design Index 2022.

Laika Kreos L 5009.

Laikas husbil Kreos L 5009 har valts ut som en av de bästa italienska designerna för 2022. Den vann i ADI Design Index 2022 i kategorin ”Design för mobilitet”. Detta är både Italiens och ett av världens mest prestigefyllda designpris. Motiveringen är bland annat förmågan att kombinera funktionalitet och estetiska kvaliteter i fritidsfordon.

Laika Kreos L 5009 är en husbil med djup italiensk själ som kombinerar högteknologi med ett fint hantverk. Designen är framtagen tillsammans med den berömda italienska designstudion GFG Style.

Vardagsrummet är husbilens pulserande hjärta och det kan anpassas med tyger och essenser. Du kan välja mellan tre olika kök och ett av alternativen erbjuder även diskmaskin. Den högkvalitativa inredningen är av ett lättstädat och reptåligt material och indirekt LED-belysning ger en behaglig atmosfär. Du kan även välja till en lyxig Wellness-dusch för högre komfort. Garaget är både upplyst, uppvärmt och har halkfritt golv och här finns en särskild vinkyl där du kan förvara vin.

Husbilen har ALDE-värmare, dubbelgolv av glasfiber, isolering av Styrofoam XPS och uppvärmda vattentankar som gör att den även passar för vintercamping.

Husbilen har även tidigare vunnit pris i ABC Awards i Tyskland under kategorin ”Transport” och vid German Design Award 2022 fick den ett särskilt utnämnande i kategorin ”Utmärkt produktdesign för personbilar".

Se alla husbilar från Laika

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.