Nyheter Husbil.se

Både lek och allvar med ny app från Opus

Madelene Kristensson 2014-06-27

Opus Bilprovning har nyligen släppt en app som ska påminna om besiktning, hjälpa till vid olyckor och bidra med skratt vid tråkiga stunder. Önskar man som fordonsägare något mer?


Påminnelse om besiktning

Utan problem lägger du till ditt/dina fordon i appen, som sedan påminner när det är dags för besiktning. Påminnelsen sker i god tid och ger möjlighet att boka tid utan att känna av stress. Dessutom behöver du inte lägga luren mot örat - utan besiktning bokar du direkt i appen. Genom appen kan du även kontakta kundtjänst på Opus.

En besiktningsportal kommer att vara tillgänglig för företag, som ska göra det enklare att hålla koll på alla fordon. Särskilt underlättar funktionen för företag med tyngre fordon där kötiderna för besiktning är längre än för lätta.

Hjälp vid olyckor

Oavsett om du är du med själv om en olycka eller om du blir vittne till en kan Opus app vara till hjälp. I appen finns en direktknapp till 112, plus att den ger råd och tips om hur du kan identifiera var olyckan skett någonstans. En GPS-position kommer vara tillgänglig så att du lätt kan förklara för larmcentralen var du befinner dig. Appen kommer dessutom att ställa frågor, vilkas svar kan vara betydelsefulla för larmcentralen.

Därtill finns en särskild direktknapp för viltolyckor i appen. Oavsett om djuret överlever och springer iväg eller blir liggandes är det angeläget att kontakta larmcentralen. Viltskyddet blir då kontaktat, vars uppgift är att leta reda på det påkörda djuret eller tag hand om ett avlidet djur. Samma funktion med GPS-position och hjälp med att identifiera din plats finns för viltolyckor.

Tips & information

I appen finner du goda tips samt dokument som kan vara nyttiga vid köp och försäljning av fordon. Här hittar du till exempel ett digitalt köpeavtal, där alla essentiella punkter finns med. Dessutom får du ett prydligt avtal som kan mejlas vidare till köpare och säljare.

En påminnelse om när det är tid för byte av sommar- och vinterdäck är möjlig. Du finner även råd om hur du smartast packar fordonet inför långa resor, hur du enkelt underhåller bilen och vilka fordon du får manövrera med din körkortsbehörighet.

Lek för långa resor

Är resan alldeles för lång och barnen i baksätet börjar tröttna på att kolla ut genom fönstret? Då finns det underhållande lekar för stora och små i Opus app. 

Appen finner du på App Store och Google Play.

Fler nyheter