Nyheter Husbil.se

Nya husbilsmodeller från Laika 2024

Husbil.se 2023-08-10

Det italienska varumärket Laika har presenterat flera nyheter för modellåret 2024. Det blir stora förändringar på Kosmo och så lanseras en ny planlösning av helintegrerade Kreos.

Nya modeller av Laika - se alla nyheter för 2024.

Är du nyfiken på vad Laika har för nyheter för modellåret 2024? Här presenterar vi flera stora nyheter!

Ny design på Kosmo

Kosmo är Laikas instegsserie som tillhör övre medelklassen – här får du en husbil med allt du kan önska! För modellåret 2024 kommer Kosmo med fem nya planlösningar i tre halvintegrerade modeller och två helintegrerade i längderna 6,95 och 7,40 meter.

Laika Kosmo L 409.  Laika kommer med fem nya planlösningar av Kosmo - välj mellan helintegrerad och halvintegrerad. 

Halvintegrerade Kosmo L kommer i planlösningarna L 319, L 409, L 412 DS och finns med elektrisk hopfällbar säng som tillval. Helintegrerade Kosmo H kommer i planlösningarna H 1319 och H 1409.

Laika Kosmo L 409 och de andra planlösningarna har en inredning i grönt och grått. 

För Kosmo är den italienska interiören ergonomiskt utformad med bekväma kuddar och dynor. Inredningen är av väl utvalda material i naturfärgerna grönt och grått. Köket är ljust med indirekt belysning, många hyllor och arbetsytor som är beständiga mot repor. Badrummet har gott om förvaringsmöjligheter och en separat dusch.

Laika Kosmos nya husbilar har allt du kan önska till den perfekta husbilssemestern. 

Laika Kosmo L 409.  Laika Kosmo L 409 har ett ljust kök med indirekt belysning. 

De nya modellerna av Kosmo började att säljas i juli 2023.

Ny planlösning från Kreos

Kreos är Laikas premiumserie av husbilar och här kombineras lyx, teknik och mångsidighet.

Det har tagit två år av omarbetning och nu lanseras den nya planlösningen Laika Kreos H 5109, som är en deras senaste helintegrerade året runt-husbil. Här får du en god komfort på semester både i förarhytten och bodelen.

Laika Kreos H 5109I den nya helintegrerade husbilen Laika Kreos H 5109 går du god komfort i förarhytt som bodel.

Designen sticker ut och fronten går sömnlöst över till bodelen med en överdimensionerad panoramisk vindruta. Förardörren är bredare än normalt, vindrutetorkarna är specialdesignade för att ta hand om snöslask och regn extra bra och A-stolpen är nättare vilket ger en bättre sikt. 

I bodelen finns en bekväm sittgrupp med ett runt bord i mitten. Naturliga ljuskällor och indirekt belysning ger en trevlig miljö i husbilen. Inredningen går i varmt trä och grafitgrått och materialet är väl utvalda.

Laika Kreos H 5109 Laika Kreos H 5109 är utrustad med en bekväm sittgrupp med indirekt belysning som ger en behaglig stämning. 

Husbilen har fyra sängplatser varav två långbäddar baktill och en taksäng. Sovrumsdelen har lampor, många laddmöjligheter och bra förvaring i skåp under sängarna. 

Laika Kreos H 5109

Laika Kreos H 5109

I köket finns det två diskhoar, indirekt belysning under bänkskivan och mjuka övergångar. 

Laika Kreos H 5109

I badrummet finns en öppen wellnessdusch med lyxig regndusch.

Eftersom husbilen är välisolerad och utrustad med ALDE-värme kan den även användas för vintercamping. Husbilen är baserad på Fiat Ducato-chassit och har en motor på 180 hk.

Se alla husbilar från Laika

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.