Nyheter Husbil.se

Ny sömlös plattform för bokning av unika ställplatser

Husbil.se 2020-08-21

* Detta är ett betalt samarbete med Acamp *

Campingbranschen har sedan länge saknat den digitala utveckling vi kunnat se i andra resebranscher som till exempel hotell och transport. Tills nu det vill säga. Under augusti månad lanserades campingbranschens egna version av Airbnb - Acamp.

Bakom satsningen hittar vi Öjje Holt och Paul Berggren som själva är såväl husbilsägare som luttrade campare. Acamp har fötts ur deras egna frustration kring bokningar och tillgänglighet på olika ställplatser i Sverige och internationellt.

- Jag och Paul märkte ganska snabbt att vi delade frustrationen kring det här problemet och därifrån växte idén om Acamp. Jag har haft husbil i 5 år och jag älskar att åka runt med den. Men det är svårt att hitta platser, svårt att boka och se tillgängligheten i förväg, likaså betala. Framförallt om du vill åka runt och ta en natt i taget på olika platser och inte långligga på ett och samma ställe, berättar Öjje Holt, medgrundare Acamp.

Syftet med Acamp är att skapa en sömlös plattform för både värdar och campare. Likt Airbnb kan du som besökare på plattformen hitta boenden, boka dem och betala. Värdarna kan i sin tur lägga ut och annonsera sina ställplatser.

-Acamp löser två problem samtidigt. Tidigare har du behövt googla fram en ställplats och ringa värden för att se om det finns plats. Tillgänglighet och bokning blir mycket lättare. Dessutom har du tidigare bara kunnat hitta de stora, mer kända ställplatserna. Nu får du tillgång till en mängd unika platser runt om i Sverige, säger Öjje Holt.

Acamps grundare har själva en fäbless för att hitta smultronställen där de kan ligga en natt och sedan bege sig vidare. Hos Acamp kan markägare över hela Sverige annonsera och det öppnar plötsligt upp helt nya möjligheter för campare att upptäcka nya platser och miljöer.

-Till att börja med lanserar vi plattformen i Sverige men siktar mot Europa inom en snar framtid. Men redan från början finns det något för alla, den lugna semestraren som den mer äventyrlige, säger Öjje Holt.

För användare är plattformen helt gratis och utbudet är större än hos de bokningssidor som funnits tidigare. För värdarna försvinner all administration och extraarbete det annars innebär med scheman och bokningar.

Acamp finns tillgänglig hos Appstore, Google Play och i din vanliga webbläsare. 

Fler nyheter