Nyheter Husbil.se

Swift tillbaka i Sverige

Madelene Kristensson 2015-06-16

Det engelska fritidsfordonsföretaget Swift Group kommer tillbaka till Sverige!

Swift Group, en av Europas främsta producenter av fritidsfordon, har återvänt till Sverige och Norden. Den drygt 50 år gamla tillverkaren kommer lägga fokus på husbilar i Sverige och lanserar till 2016 en serie särskilt framtagen för nordiska förhållanden. Swift Norden AB blir exklusiv agent och försäljningsansvarig.

- Vi är både stolta och glada över förtroendet att få representera Swift på den nordiska marknaden. Det är en tung aktör som nu kommer in på spelplanen. Storbritannien är Europas enskilt största marknad med över 30 000 sålda nya fritidsfordon varje år, och Swift har över 40 procent marknadsandel, säger Magnus Wetterö, VD Swift Norden AB, i ett pressmeddelande.

Det blir dock inte enbart lansering av nya husbilsmodeller för företaget. Samtidigt kommer affärsmodellen och produktpresentationen att göras om. 

- Vi har valt en affärsmodell där vi minimerar kostnader och mellanhänder. Våra återförsäljare kommer att köpa husbilar direkt från fabrik. Ytterligare ett led i att göra produkten så prisvärd som möjligt är att bilarna blir väldigt välutrustade redan i standardutförande: exempelvis är 100 W solcell, i karossen integrerad markis från Thule, isolerade och uppvärmda tankar, golvvärme och backmonitor standard, berättar Wetterö.

Husbilarna från Swift levereras med en helfordonsgaranti om tre år samt en tio årig täthetsgaranti från fabrik. I nuläget pågår en rekrytering av återförsäljare och officiell premiär väntar under Elmia Husvagn Husbil i september. 

Fler nyheter