Nyheter Husbil.se

13 populära campingar nära en sjö

Husbil.se 2023-10-25

BETALT SAMARBETE MED MYCAMPER

Tycker du att bad är en viktig del av semestern och föredrar sötvatten framför saltvatten? Då ska du välja en camping belägen intill en sjö. Här får du tips på populära campingar nära en sjö. Saknar du eget campingfordon kan du hyra husbil, campervan eller husvagn hos MyCamper.

Önskar du bo naturnära med utsikt över ett glittrande vatten på campingsemestern? För den som fördrar sött framfört salt finns det många populära campingplatser nära Sveriges sjöar. Här tipsar vi om campingar som ligger intill Vänern, Vättern och andra mindre sjöar.

Behöver du ett campingfordon inför semestern? Då kan du hyra husbil, campervan eller husvagn hos MyCamper – vilket är tryggt, enkelt och prisvärt!

Campingar längs Vänern 

Vänern är inte bara en storslagen sjö – det är också Sveriges största sjö. Längs Vänern ligger många populära campingar värda ett besök under campingsemestern. 

Ursand Resort & Camping, Vänersborg

Ursand Resor & Camping.

Ursand Resort & Camping är en camping som stoltserar med fem stjärnor. Den lyxiga campingen utanför Vänersborg ligger precis intill en av Vänerns finaste sandstränder med närhet till skog och fina promenadstråk. Det går att bo här året om.

Här varvar du dopp i sjön med poolhäng – poolerna är uppvärmda och det finns flera vattenrutschkanor. Campingen är fullkittad med lekplats, äventyrsbana, hoppkudde, minizoo, barnklubb, fotbollsplan och äventyrsgolf. Ta en promenad i de kringliggande motionsspåren eller unna dig ett besök på spat.

Campingen har 370 campingplatser som du bor på med husbil, husvagn eller tält. Det finns även särskilda husbilsplatser med tillgång till el och du kan hyra stuga och villavagn.

Kronocamping Lidköping, Lidköping

Kronocamping Lidköping

Kronocamping Lidköping ligger med ett unikt läge vid Vänerns strand, en kvarts promenad från Lidköping centrum. Det är en femstjärnig camping som ger dig det bästa av naturens lugn och mysigt småstadsliv.

Campingen har äventyrsgolf, aktivitetshus med barnklubb, padeltennis, gruppträning, spa och på den populära restaurangen Sjökanten äter du gott. Cykel och trampbil finns för uthyrning. Campingen håller öppet året om vilket gör att det finns aktiviteter tillgängliga oavsett vilken säsong du väljer att checka in.

Det finns över 500 campingplatser att välja mellan för husvagn, husbil och tält – en del med sjöutsikt. Campingen tillhandahåller även runt 50 särskilda husbilsplatser, alla med el. Vill du bo mer bekvämt finns det 30 stugor att välja mellan.

First Camp Ekudden-Mariestad, Mariestad

First Camp Ekudden-Mariestad

På den fyrstjärniga campingen First Camp Ekudden-Mariestad bor barnfamiljer riktigt bra på en udde i natursköna miljöer. Campingen ligger fint bland gamla ekar vid Vänerns strand omringad av naturreservatet Ekudden. Många väljer campingen tack vare den vackra naturen och de bra badmöjligheterna i Vänern.

Campingen erbjuder aktiviteter som passar för både barnfamiljer, par och campande vänner. Det finns minigolf, beachvolleyboll, basket, boule, fotbollsplan, träningsprogram och cykel- och trampbilsuthyrning. För barnen finns både lekplats och möjlighet att vara med i barnklubb med lyckodjuret Yessi. Badsugna kan göra det från sandstrand, klippor eller brygga. Precis utanför campingen finns ett stort poolområde med uppvärmda pooler. Det är gångavstånd till den inre hamnen i Mariestad och dess breda utbud av saker att se och göra.

Du bor med husvagn, husbil eller tält på en av 300 campingplatser. Det finns även särskilda husbilsplatser, varav de flesta har tillgång till el. Det finns även möjlighet att bo i campingstuga. De flesta boenden har en vacker utsikt över Vänern och den största ön Torsö.

Askeviks Camping & Stugor, Sjötorp

Askeviks Camping & Stugor ligger norr om Sjötorp och Göta kanal intill Vänerns strand. Den ligger med en av Vänerns finaste lägen och solnedgång över horisonten för alla campingplatser.

Campingen har 116 campingplatser för husvagn, husbil och tält, varav 111 är med el. Det finns även 17 speciella husbilsplatser vid hamnen och fem husbilsplatser utanför campingen. Campingen erbjuder även 18 stugor som har utsikt över hamnen och Vänern.

Det finns många saker att hitta på när du campar här. I Sjötorp kan du hyra cykel för att utforska cykellederna kring Göta kanal. Följ med på en dagskryssning på Göta kanal, spela golf eller upptäck Tivedens naturreservat.

First Camp Skutberget-Karlstad, Karlstad

First Camp Skutberget-Karlstad, Karlstad

First Camp Skutberget-Karlstad ligger på Skutberget i Karlstad och du bor i natursköna miljöer med Vänerns vackra strand som granne. Campingen har fyra stjärnor och öppet året om.

Campingen erbjuder roliga aktiviteter för hela familjen och du kan ta del av äventyrsgolf, discogolf, höghöjdsbana, träningsprogram och barnklubb. I området finns fina cykelleder, vandringsleder och det går att hyra cykel. Vill du ge dig ut på sjön finns det möjlighet att hyra kanot och kajak och fiskemöjligheterna är också bra. Vid Vänerns strand badar och kopplar du av och det finns möjlighet att bada från klippor, gräs- och sandstränder.

Det finns drygt 380 campingplatser som du bor på med husvagn, husbil eller tält. Det finns också möjlighet att parkera husbilen på särskild husbilsplats. Boka en stuga om du vill bo mer bekvämt – det finns fem olika stugtyper att välja mellan som ska passa alla behov.

Bomstadbaden Camping, Karlstad

Bomstadbaden Camping

Bomstadbaden Camping är en fyrstjärnig camping längs Värmlands riviera, cirka tio kilometer från Karlstads centrum. Du bor omgiven av fina vyer och barrskog.

På campingen finns ett rikt utbud av aktiviteter för barnfamiljer, som äventyrsgolf, beachvolleyboll, frisbeegolf, padel, fiske, lekplats och ledarledda barnaktiviteter. Varför inte unna dig en stund i den populära spa- och relaxavdelningen? Under årets varmaste sommardagar kan du sola och bada vid den natursköna sandstranden som är 400 meter lång och lockar till sköna dopp i Vänern. Stranden ligger bara en kort promenad från campingen.

Bo med din husbil, husvagn eller tält på en av campingplatserna. Det finns många olika campingtomter att välja mellan – vill du ha utsikt över Vänern eller en mer skyddad tomt? Det finns även möjlighet att bo lite mer bekvämt i stuga.

First Camp Duse Udde – Säffle, Säffle

First Camp Duse Udde – Säffle

Den fyrstjärniga campingen First Camp Duse Udde – Säffle ligger i vackra omgivningar utanför Säffle. Du får öppna landskap, ett rikt djurliv och Vänerkusten med vidsträckta vyer och en vacker skärgård.

Campingen har ett brett utbud av aktiviteter som lockar många olika målgrupper. Här går det att delta i aktiviteter som minigolf, basket, beachvolley, boule och tipspromenad. Är du intresserad av cykling kan du hyra cykel och testa någon av cykellederna som finns i området. Vill du ge dig ut på sjön erbjuder campingen trampbåt, roddbåt och kajak och fisket är riktigt bra. För barnen finns bland annat trampcykel, lekplats och hoppkudde. Badmöjligheterna är fantastiska med både barnvänliga sandstränder och klippor. Vill du ha mer avkoppling har campingen en lyxig relaxavdelning.

Du bor på en av de runt 200 campingplatserna som är avsedda för husvagn, husbil och tält. Det finns även möjlighet att hyra stuga eller parkera med husbilen på avsedda husbilsplatser med grusunderlag och den bästa sjöutsikten.

Campingar längs Vättern 

Vättern är Sveriges näst största sjö och den långsmala sjön ligger i södra Sverige. Det finns många populära campingar belägna intill Vättern som passar dig som vill vakna upp i naturnära miljöer med magiska vyer.

Vadstena Camping, Vadstena

Vadstena Camping är en familjevänlig semesteranläggning med fyra stjärnor. Den ligger intill Vättern tre kilometer norr om Vadstena. Campingen har aktiviteter för stora som små, som pingisbord, fotboll, beachvolley, padel, studsmatta, hinderbana och lekplats. Det finns även möjlighet att hyra kanot och trampbåt. Campingen har en av Vätterns bästa badvikar och du badar vid en barnvänlig och långgrund strand med sandbotten.

Campingen är stor med både elplatser och fria parkeringar för husvagn, husbil och tält. De erbjuder dessutom övernattning i stuga, rum och villavagn.

Breviks Camping, Karlsborg

Den familjeägda campingen Breviks Camping ligger intill Vättern mellan Hjo och Karlsborg. Det är sjöutsikt från alla campingplatser och du campar i lugna och sköna miljöer. Det finns två fina vandringsleder som utgår från campingen. Är du sugen på att bada kan du göra det vid campingens egna sandstrand.

Här bor du med husvagn, husbil eller tält på en av de 80 campingtomterna. De mest sjönära campingplatserna ligger endast 70 meter från stranden. Det finns även sex nya ställplatser, tältområde och villavagnsområde.

Campingar längs andra sjöar

Sverige är en av världens sjörikaste länder och vill du bo intill en sjö när du campar finns det fler än Vänern och Vättern att välja mellan.

Isaberg Mountain Resort, Hestra

Vill du ha en aktiv semester ska du styra din campingsemester mot äventyrsberget Isaberg i Småland. Isaberg Mountain Resort är en fyrstjärnig camping och stugby som ligger i naturreservatet mellan berget och Algutstorpasjön, med anslutning till centralanläggningen. På campingen bor du med husvagn, husbil eller tält på en av de 84 campingplatserna. Det finns även 33 husbilsplatser med tillgång till eluttag. I stugbyn är valfriheten stor och det finns stugor i storleken mellan 37 och 157 kvadratmeter.

På Isaberg finns ett stort utbud av sport- och friluftsaktiviteter som en pulshöjande höghöjdsbana, Segway Adventure, mountainbikeleder och pumptracks. Under vintern är Isaberg södra Sveriges största skidort med nedfarter i alla väderstreck.

Sagaliden, Bergsjö

Sagaliden

Sagaliden beskrivs som en liten plats och ligger vid Storsjön i Hälsingland omgiven av fina promenadstigar och vandringsleder. Här värnar man om naturen, odlar i växthus och har frigående höst. Sagaliden drivs av Gårdar i Nordanstig som är ett litet företag som arrangerar kurser i smide och timring.

På Sagaliden har du möjlighet att bo en natt eller stanna längre. De erbjuder boende i mindre hus, timmerstugor, ställplatser och ett Tipi-tält. I huvudbyggnaden finns bekvämligheter som dusch och wc, men också bibliotek, takterrass och vedeldad bastu. I anslutning finns utekök, utedusch, solbrygga och eldplats.

I Storsjön badar du vid en hundra meter lång sandstrand eller vid bryggor. Det finns roddbåt, kanot och flytväst att låna gratis.

First Camp Orsa – Dalarna, Orsa

First Camp Orsa – Dalarna bor du vid Orsasjöns långgrunda strand med de blånande bergen bakom som en vacker kuliss. Den femstjärniga campingen är en populär destination året om.

På sommaren lockar den kilometerlånga, långgrunda stranden med sköna dopp. Det finns även ett stort och uppvärmt poolområde med piratskepp, vattenrutschbana och barnpool. Bland aktiviteterna finns saker som äventyrsgolf, basket, tennis, sup, träningsprogram, barnklubb, lekplats, hoppkudde, Yessiland och cykeluthyrning. Under vintern har du tillgång till fina längdspår, pimpelfiske och långfärdsskridskor.

Du bor med husvagn, husbil eller tält ­– välj en plats i skuggan av tallarna, en solig plats direkt på stranden eller en lättillgänglig husbilsplats. Du kan även checka in på vandrarhem, stuga eller testa på glamping som är ett lyxigare tält inredd med riktiga sängar och högt i tak.

Björklidens Camping, Björkliden

Björklidens Camping

Björkliden är en stor anläggning som ligger i Lapplandsfjällen i hjärtat av Sápmi, 25 mil norr om Polcirkeln. Det är ett resmål lika vackert oavsett vilken tid på året du åker hit. Skidanläggningen har Sveriges tredje högsta fallhöjd med fem liftar och ett 8000 meter långt liftsystem, 23 pister och åtta offpistområden. På sommaren lockar fjällvandring, löpning, cykling, fjällfiske, grottäventyr, golf och bad i sjön. Björkliden har flera fina badplatser som Badsjön och intill silverfallet vid stranden av Torneträsk. På hösten och senvintern har du chans att uppleva norrsken.

På Björkliden finns ett stort utbud av boendealternativ som hotell, stuga och camping. Björklidens camping ligger centralt i Björkliden med vacker utsikt över Torneträsk och Lapporten – nära både skidsystem och längdskidspår. Här finns cirka 100 campingplatser för husvagn och husbil.

Saknar du eget campingfordon kan du hyra husbil, husvagn eller campervan hos MyCamper. Det är en förmedlare där du kan hyra campingfordon från privatpersoner nära dig. Vill du testa på campinglivet har du möjlighet att välja mellan ett stort utbud av campingfordon.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.