Nyheter Husbil.se

De största trenderna på Caravan Stockholm 2020

Husbil.se 2019-09-27

I februari 2020 går Caravan Stockholm av stapeln och Live Expo som tagit över mässan inför nästa år har storslagna planer. En satsning som svarar på den nya rekordstarka utvecklingen inom husvagns- och husbilsturismen.

Det mobila livet växer rekordsnabbt. Allt fler personer i Sverige och andra länder väljer att tillbringa sina semestrar i såväl husvagnar som husbilar. Eva Francke som är mässansvarig för Caravan Stockholm menar att det har med ett hållbarhetstänk att göra:

- Klimatmedvetna människor som vill semestra hållbart driver på utvecklingen. En stark trend är att checka ut mobilen, leva aktivt nära naturen och få uppleva en äkta stjärnhimmel - bortom stadens ljus och neon


Vill bredda sin målgrupp

Caravan Stockholm kommer att ta plats på Kistamässan 13-16 februari 2020 och kommer enligt utsago ha fler besökare än någonsin. Dessutom kommer den att utvecklas med ett större utbud. Tanken är att vända sig till en bredare målgrupp och utöka Caravan Stockholm med fler destinationer, resmål och aktiviteter.

- Vi ser hur allt fler unga investerar i husvagnar, till exempel småbarnsfamiljer som upptäckt att det är ett väldigt praktiskt och klimatsmart semesteralternativ. Vi ser också en tydlig trend bland kompisgäng, som vill resa iväg och samlas kring en aktivitet. Då är husbilar och husvagnar det perfekta alternativet, säger Eva Francke.

Det är alltså framförallt en yngre publik som Caravan Stockholm försöker att nå lite extra denna gång. Både barnfamiljer och människor med specialinriktade intressen som golf, yoga, fiske, surfning och orientering, för att nämna några exempel. Det är sådana aktiviteter som passa perfekt att kombinera med ett mobilt boende då du inte behöver vara orolig för närliggande hotell eller liknande.


Nya trender på årets mässa

I år har Caravan Stockholm valt att fokusera på ett par av de största trenderna i vårt samhälle just nu. Det är inga mindre än stjärnklara himlar och digital detox. Digital detox är ett försök till att inte vara uppkopplad under en period och helt enkelt ta en paus från diverse mobiler, paddor och datorer. Anledningen är att man vill känna sig avkopplad. Vilket blir svårt när man är uppkopplad, menar Eva Francke:

- Därför spås 2020 bli året då digital detox, alltså “avgiftning” från smartphones och datorer, slår igenom på allvar

Önskan att slippa vara uppkopplad hänger också ihop med en ökad lust till friluftsliv. Vi vill söka oss till platser som inte är drabbade av massturism. Vi vill uppleva stillheten och samtidigt kunna vandra, cykla, paddla och tända en lägereld. Dessutom längtar vi alltmer efter stjärnklara nätter.

- Det beror förstås på att det i storstäderna är nästintill omöjligt att njuta av stjärnhimlen på grund av gatubelysning, neonskyltar och allt annat ljus, förklarar Eva Francke.

Caravan Stockholm kommer att hålla fast vid det breda utbud som finns av husbilar och husvagnar, men bredda med att erbjuda besökarna att upptäcka nya platser och aktiviteter för olika intressen.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.