Nyheter Husbil.se

Världspremiär för nya Caddy California

Husbil.se 2020-09-14

Volkswagen Transportbilar visar nu upp den nya Caddy California för första gången. En unikt omarbetad campingbil som felfritt förkroppsligar den nya heta campingtrenden. Till och med namnet är nytt och det säger egentligen allt. När Caddy Beach nu blir Caddy California så ansluter den till Volkswagen Transportbilars framgångsrika familj av Campers.

I Caddy California är varje detalj noga utformad för att utnyttja utrymmet maximalt och bjuda på smarta detaljer och hög komfort. Den utfällbara sängen har fått generösa mått (1.980 x 1.070 mm) och en extra bekväm madrass med sovkomfort likt den i sina större syskon. På tidigare modell så var baksätet en del i sängkonstruktionen, men inte längre. På Caddy California går det därför att plocka ut baksätet och därmed få med betydligt mer packning i bilen.

Sprillans nytt minikök

En ny unik detalj i Caddy California är den utdragbara köksenheten som också gör att modellen klassas som en husbil. Från bakluckan drar man ut köksenheten som innehåller spis med en gaslåga och förvaring för köksutrustning. I köksenhetens bakre del finns ett låst och ventilerat utrymme för en gasflaska. Under bakluckan har man ståhöjd och kan laga sin måltid med skydd från regn. När man är klar så skjuter man tillbaka köksenheten in under sängen igen. Precis som tidigare kan man få två hopfällbara campingstolar och ett bord som förvaras i fickor under sängen.

1,4 kvm stort panoramaglastak

Ett nytt tillval till Caddy 5 och till nya Caddy California är ett stort panoramaglastak. Det ger både ett fantastiskt ljus under färden och en möjlighet att betrakta stjärnhimlen från sängen under natten. På insidan av sidofönstren i bagageutrymmet sitter ett system med förvaringsfickor som nu klarar av packning på upp till 5 kilo på varje sida. Systemet för mörkläggning av alla vindrutor har förfinats i sin funktion och en ny ventilationslösning till framdörrarna säkerställer bra luftgenomströmning under natten. Även ett nytt system med dimbar LED-belysning över sängen och under bakluckan har tillkommit.

Ny större tältlösning

Med den nya fristående tältdelen kan bilen kopplas från för en tillfällig utflykt. Tältet kan också utökas med en sovdel som gör att en hel familj kan campa tillsammans när man utnyttjar både bilens och tältets sovutrymmen. Tältet monteras snabbt och enkelt och stora öppningsbara fönster ger en ljus och luftig atmosfär.

Nya appen ”California on Tour” guidar under resan

Som ett perfekt komplement till Caddy Californias digitala värld kommer nya gratisappen ”California on Tour”, utvecklad för Apple- och Androidtelefoner. Här samlas information och campingplatser och var du kan tömma gråvatten och fylla på nytt färskvatten, liksom andra fritidsaktiviteter som cykeluthyrning och sevärdheter. Appen innehåller också beskrivningar av bilens olika campingfunktioner och finns tillgänglig för alla Volkswagen Transportbilars California-modeller.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.