Nyheter Husbil.se

Värstinghusbilar del 2 – ren och skär lyx

Husbil.se 2018-08-28

Det finns vissa husbilar som är något utöver det vanliga. Featherlite Vantare Platinum Plus är just en sådan – en husbil som du inte ser glida in på var och varannan camping. Här är andra delen i vår artikelserie ”Värstinghusbilar”.

I den första delen fick du lära känna  EleMMent Palazzo Superior – husbilen från Marchi Mobile som år 2014 såldes för 20 miljoner kronor. Nu ska vi visa upp en annan värsting som definitivt tar upp kampen med Palazzo Superior om att vara världens lyxigaste husbil.

“Den mest luxuösa husbil som någonsin byggts”

Featherlite Vantare Platinum Plus är sannerligen ingen budgethusbil. Tvärtom är det en av de absolut lyxigaste husbilar som över huvud taget existerar. Tillverkaren Featherlite kallar den för ”den dyraste och mest luxuösa husbil som någonsin byggts”, och det känns inte som någon överdrift.

Featherlite Vantare Platinum Plus är i allra högsta grad byggd för de som har en tjock plånbok och uppskattar lyx i dess renaste form. Inredningen är bland annat utsmyckad med italiensk läder och mocka, inka-marmor och Swarovski-kristaller. I husbilen finns också andra bekvämligheter som en säng i king size, en plasma-tv som stiger upp från golvet och ett löpband om man skulle få för sig att få lite motion när husbilen susar fram på vägarna.

Måste ses med egna ögon

Skulle man tröttna på att sitta bakom ratten på husbilen har Vantare Platinum Plus en annan häftig funktion. Längst ner på fordonet finns nämligen ett litet (nåja) utrymme där en sportbil gott och väl får plats och erbjuder ett nättare alternativ till den gigantiska husbilen. Så skulle den drygt 1000 liter stora tanken ta slut är det bara att öppna garageporten och ta sportbilen istället.

Priset på Vantare Platinum Plus ligger i paritet med EleMMent Palazzo Superior som såldes för 20 miljoner för ett par år sedan. Enligt Featherlite ska husbilens nypris ligga på $2.5 miljoner, alltså strax under 23 miljoner svenska kronor. James Wooley, vd på Featherlite Luxury Coach, säger att bilder inte gör den här värstingen rättvisa.

"Självklart kan ingen beskrivning göra det här fordonet rättvisa. För att verkligen uppskatta den extraordinära karaktären och den konstnärliga skicklighet som krävs för att tillverka det här fordonet måste man se den med egna ögon”

Häng med in i husbilen!


Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.